Bekräftat: Går från AIK till Real Madrid

Markkanen: ”Känns overkligt”

Nej, det är inget skämt.

Eero Markkanen, 23, är klar för den spanska giganten Real Madrid.

– Eeros övergång från AIK till Real Madrid kan bli den ekonomiskt största affären för AIK Fotboll genom tiderna, säger AIK:s vd Thomas Edselius.

Hur följer man upp drömvärvningen av James Rodriguez?

Jo, man tar in en 197 centimeter lång finländare.

Förra veckan avslöjade Sportbladet att AIK kommit överens med Real Madrid om en övergång gällande den finske forwarden Eero Markkanen.

Nu är det personliga kontraktet påskrivet och läkarundersökningen klar.

Den smått galna övergången bekräftades av AIK och Real Madrid under onsdagen.

– Till viss del är det en osannolik historia, men den visar samtidigt att med den verksamhet som bedrivs på Karlberg idag så går drömmar uppenbarligen i uppfyllelse, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens webbplats.

Enligt fotbollskanalen.se är affären värd 20 miljoner kronor – en summa som kan stiga till ytterligare 10 miljoner om alla klausuler slår in under den fyraåriga kontraktstiden.

”En dröm har slagit in”

Klubben bekräftar också att försäljningen ger klirr i kassan. 

– Eeros övergång från AIK till Real Madrid kan bli den ekonomiskt största affären för AIK Fotboll genom tiderna, säger AIK:s vd Thomas Edselius.

Finländaren själv är lyrisk.

– Att komma till AIK var en dröm som slog in. Tack vare hårt arbete, mina lagkamrater, Mr Alm (tränare Andreas Alm) och hans tränarstab har en annan dröm slagit in, säger Markkanen till klubbens hemsida.

Det kommer bli spel i storklubbens b-lag, Real Madrid Castilla, som håller till i Segunda Division B och tränas av Zinedine Zidane.

– Det känns overkligt. Även om det är b-laget känns det fantastisk för mig och det är ett fantastiskt ställe att utvecklas som spelare, och tränaren är Zinedine Zidane, det är underbart, säger Markkanen till AIK Play. 

När agenten berättade om intresset låg 23-åringen och sov.

Han trodde att det var ett skämt.

– Ja, självklart. Jag trodde inte på det under några timmar. Men han berättade mer och då började jag tro på det, säger finländaren.

Totalt gjorde Eero Markkanen, som skrev på för ”Gnaget” 2013, 14 matcher i AIK-tröjan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN