Fotboll

”Är en dröm som går i uppfyllelse”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Två svenska 18-åringar utgör halva CSKA Moskvas anfallsbesättning: ”Kunde inte valt en bättre klubb”

Svenskduon Alibek Aliev och Carlos Strandberg.
Svenskduon Alibek Aliev och Carlos Strandberg.

SAN PEDRO DEL PINATAR. Halva CSKA Moskvas anfallsbesättning utgörs av två svenska 18-åringar.

Sportbladet träffade Carlos Strandberg och Alibek Aliev som just blivit klara för den ryska storklubben.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Strandberg.

Carlos Strandberg var något av rubrikernas man sommaren 2014. Häcken-talangen var så gott som klar för en övergång till Borussia Dortmund när affären plötsligt sprack.

Nu är han äntligen klar för en storklubb.

Strandberg kritade på för CSKA Moskva under januarifönstrets sista dag och blev inte bara lagkamrat med Pontus Wernbloom – för i CSKA finns även Alibek Aliev, 18-åringen som inte ens hann debutera i Elfsborgs A-lag innan han värvades av den ryska maktfaktorn häromveckan.

Både Aliev och Strandberg har fått förtroende under CSKA:s träningsläger i Spanien. Tidigare i veckan fick Strandberg göra sin debut i form av ett inhopp i halvtid mot Ålborg, och i samma match match fick Aliev känna på hetluften de sista tio minuterna.

”Kul att de tror på oss”

På lördagen var det dags igen: CSKA mötte Torpedo på Pinatar Arena i San Pedro del Pinatar. Man förlorade med 1-2, men både Strandberg och Aliev fick spela den andra halvleken. Och att duon får förtroende är inte så konstigt. Faktum är att de utgör halva CSKA:s anfallsbesättning nu när Seydou Doumbia lämnat för Roma.

– Ja, det är lite häftigt faktiskt, säger Aliev.

– Det är riktigt kul att ett så här pass stort lag tror på oss unga anfallare och ger oss chansen. Det är inte så många lag i allsvenskan som hade gjort det. Så det känns som att man tagit ett bra steg i karriären, säger Strandberg.

Hur har den första tiden varit, Carlos?

– Den har varit fantastisk. Tränarna tror på oss och spelarna är väldigt snälla. Personligen så ... jag kunde inte ha valt en bättre klubb.

Är det en dröm som går i uppfyllelse?

– Ja, faktiskt. CSKA är med ute i Europa, de spelar bra fotboll och är alltid i toppen av ligan. Så det är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse. Det är riktigt kul, säger Strandberg.

”Wernbloom är pappan i laget”

Aliev håller med.

– I början var det en stor omställning i tempot, men nu börjar man komma in i det, så det känns jävligt bra. Sen är det kanon att Carlos kom hit också, då har man någon att hänga med.

Men Pontus Wernbloom blir väl er stödfarsa nu?

– Haha, ja men det är klart. Han är pappan i laget, säger Aliev.

Strandberg fyller i:

– Ja, Wernbloom är riktigt snäll.

Duons målsättning inför säsongen: Att få speltid.

– Det är bara att ge järnet på träningarna, så får man se hur det slutar. Men det är klart att man vill spela, säger Carlos Strandberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!