Anfallare klar för Djurgården

Foto: Sam Johnson.
FOTBOLL

Djurgården förstärker anfallet. Sam Johnson, 21, från IK Frej har skrivit på ett fyraårskontrakt med stockholmsklubben.

– Det har varit min dröm sen jag kom till Sverige att spela för Djurgården. Det var det första lag jag såg spela här så jag är väldigt stolt över att få komma hit, säger Johnson i ett pressmeddelande.

Under säsongen var Sam Johnson med och spelade upp IK Frej i Superettan. Med sina tolv mål var anfallaren meste målskytt i laget.

Men när säsongen drar igång i vår blir det istället allsvenskt spel för 21-åringen. Djurgården meddelar idag att de skrivit på ett fyraårskontrakt med Johnson.

– Sam är en ung och spännande anfallare med spetsegenskaper som snabbheten i djupledslöpningarna. Han är en starkt bollmottagare och kraftfull i straffområdet. Dessutom är han en lagspelare som är omtyckt och respekterad av sina lagkamrater både på och utanför fotbollsplanen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Från Liberia 2011

Johnson är född i Liberia och kom till Sverige 2011. Han inledde med spel i Assyriska och fortsatte i bland annat Dalkurd och Härnösands FF. Han har även meriter från Liberianska U23-landslaget.

De två senaste säsongerna har Johnson spelat med Täby-klubben Frej.

Dif-tränaren Pelle Olsson är nöjd med sitt nyförvärv.

– Han har en bra fysisk kapacitet som är en av grunderna för att klara av den tuffare träningen. Vi har gått i genom vad han har att vänta sig med vårt sätt att spela med två forwards. Vi räknar med att han kan göra ett bra jobb som en av anfallarna i truppen. Han känns som en spelare som är väldigt motiverad och har det lilla extra i situationerna som gör att han kan slå sin spelare och ta sig förbi honom, säger han till DIFTV.

”Har varit min dröm"

Johnson hoppas kunna göra ännu fler mål i Djugårdströjan.

– Det har varit min dröm sen jag kom till Sverige att spela för Djurgården. Det var det första lag jag såg spela här så jag är väldigt stolt över att få komma hit. Jag vill verkligen göra mitt bästa för laget och supportrarna och visa vad jag kan och vem jag är. Målgörandet är min största styrka, men jag vill göra ännu fler mål än tidigare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM