Mario Balotelli är klar för Liverpool

1 av 3 | Foto: Liverpoolfc.com
Mario Balotelli presenterades för Liverpool på måndagen.

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Nu är det klart och klart.

Mario Balotelli är Liverpoolspelare.

– Jag är glad att vara tillbaka för det var ett misstag att lämna England, säger 24-åringen.

Mario Balotelli tog farväl av Milan förra veckan. Sedan dess har ryktena om en återkomst till Premier League gått varma. I helgen landade 24-åringen i Liverpool och de personliga bitarna av kontraktet spikades.

Nu är Balotelli tillbaka i Liverpool och har skrivit på ett treårskontrakt. Övergången bekräftas av klubben på hemsidan.

– Liverpool är ett av de bästa lagen här i England. Fotbollen är väldigt bra här. Liverpool är ett bra lag med unga spelare och det är därför jag kom hit. Jag kanske har lite mer erfarenhet än andra spelare, om jag kan hjälpa dem är jag glad att göra det, säger Balotelli till hemsidan.

”Ett misstag att lämna”

Balotelli lämnade Manchester City för Milan i januari förra året efter tre år i klubben, men nu är han alltså tillbaka i England.

– Jag är glad att vara tillbaka för jag lämnade England och det var ett misstag. Jag ville gå till Italien men jag insåg att det var ett misstag.

24-åringen fortsätter:

– När jag har spelat mot Liverpool har fansen inte varit så trevliga mot mig men det är normalt, det är fotboll. Nu spelar jag för Liverpool och jag kan se förväntningarna hos folk. De är glada att jag är här och det gör mig väldigt glad också.

Balotelli tränade på egenhand på Liverpools träningsanläggning Melwood i dag. Enligt engelska uppgifter ska klubben ha betalat 16 miljoner pundm, drygt 180 miljoner kronor, för stjärnan.

ARTIKELN HANDLAR OM