Zlatan Ibrahimovic

Fördömt, Zlatan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Stämpeln: För sällan bäst när det gäller

Chelsea har skaffat sig ett bra utgångsläge att slå ut PSG efter 1-1 i första mötet i Paris.

Chelsea har skaffat sig ett bra utgångsläge att slå ut PSG efter 1-1 i första mötet i Paris.

Foto: TT

Det verkar vara fördömt för Zlatan Ibrahimovic.

33-åringens avslut på tilläggstid räddades och efter 1-1 i Paris är det fördel Chelsea i åttondelsfinalen av Champions League.

En ny smäll för svensken som inte ser ut att få vinna några cuper.

Zlatan och Mourinho efter slutsignal.

Redan inför tisdagens match mellan Paris Saint-Germain och Chelsea satte norska VG stämpeln på Zlatan Ibrahimovic: ”Alltför sällan bäst när det gäller”. När svenskens avslut på tilläggstid från nära håll räddades av Thibaut Courtois underströks det trots en bra match av 33-åringen och PSG.

– Bra match. Mycket bra match. Vi gör en taktisk bra match, spelar bra, skapar många bra chanser men målvakten gör många bra räddningar. Vi har otur vid målet vi får emot oss men sen såg det stabilt ut. Det är öppet och vi ser fram emot andra matchen, säger Zlatan i Viasat Fotboll.

Historiken talar dock sitt tydliga språk när det kommer till Ibrahimovics cupfacit.

Inte någon cupfinal sedan 2002

Sedan Zlatan avgjorde den holländska cupfinalen för Ajax 2002 har svensken inte spelat en enda stor nationell cupfinal. Segern i franska ligacupen förra säsongen kom efter att Zlatan missat finalen mot Lyon.

Zlatan har gjort 42 mål på 104 matcher i Champions League. Men i de 33 utslagsmatcherna har svensken bara hittat målet sju gånger – inget av de målen direkt matchvinnande.

Det längsta Zlatan gått i Champions League var semifinalen med Barcelona 2010 när de förlorade mot hans förra klubb Inter – som sedan även vann finalen. Året innan hade Barça vunnit och året efter, när Ibrahimovic lämnat, vann de igen.

Nu är Zlatan och hans PSG återigen i brygga efter att Chelsea fått med sig ett oavgjort resultat samt ett bortamål hem från Paris. Det innebär att svenskens lag måste göra mål i London. Men det kunde varit ännu värre.

Backarna bakom målet

Branislav Ivanovic ordnade Chelseas ledningsmål i den 36:e minuten i ett rent försvarsamarbete. Mittbacken John Terry slog inlägget till kollegan Gary Cahill som klackade fram till Ivanovics nick.

Edinson Cavani räddade dock i alla fall 1-1 till PSG, även det på nick, på Blaise Matuidis inlägg. Cavani hade sedan en jättechans att avgöra med tio minuter kvar men sköt utanför.

Zlatan själv fick sin näst bästa möjlighet timmen in i matchen men målvakten Thibaut Courtois stod för en fin fotparad. Sedan blåste belgaren återigen 33-åringen på hjälterollen.

– Det kändes bra. Mycket bra. Jag höll mig där uppe vilket vi sa innan matchen att jag skulle hålla mig mer uppe och förvalta chanserna som kommer. Med mer tur hade jag gjort ett eller två men jag är nöjd. Mycket nöjd, säger svensken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Champions League fotboll (herrar)

Edinson Cavani

PSG, Paris Saint-Germain FC

Chelsea FC