Köpenhamn till Manchester - utan Tobias Linderoth

FOTBOLL

Stormatchen på Old Trafford ett frågetecken

FC Köpenhamn satte sig på flyget till mötet med Manchester United i Champions League-fotbollen.

Kvar i Danmark fanns Tobias Linderoth.

För honom var stormatchen på Old Trafford fortfarande ett frågetecken.

Sambons förlossning är fortfarande det som gör den svenske landslagsmittfältaren osäker. På måndagsförmiddagen hade ingenting hänt, och det var därför som Linderoth inte följde med de övriga i laget till flygplatsen. Enligt FCK:s hemsida är Linderoth kvar för att ”se tiden an”, men lagledningen hoppas fortfarande att han kan vara med.

Linderoth avstod i förra veckan landslagets EM-kval borta mot Island men fanns med när FCK i lördags vann med 2–0 mot Randers i danska ligan, beredd att kasta sig iväg i en väntande bil ifall något skulle hända.

Även nu har FCK ”en nödplan”.

– Om ingenting ser ut att hända så är planen att han kommer över och spelar, säger klubbens assisterande tränare Peter Nielsen till danska nyhetsbyrån Ritzau.

Dåliga minnen

I Danmark ger just Manchester United ingen värmande känsla längs ryggraden. I Champions League-gruppspelet 1999 fick Bröndby ett par ordentliga smällar av engelsmännen via både 0–5 och 2–6. Men FCK-tränaren Ståle Solbakken är inte orolig för en upprepning.

– Det finns ingen risk att vi faller ihop, det är vi för bra för, säger Solbakken, som hittills fått se sitt FCK spela 0–0 hemma mot Benfica och förlora med 0–1 mot Celtic i Glasgow.

Solbakken har dock respekt för United.

– Självklart har de en massa bra spelare, men vi har en stark organisation i vårt lag – en struktur som gör att vi har något att falla tillbaka på när spelet inte flyter för oss, säger han till Ritzau.

Lyon i Kiev

I samma grupp, grupp F, reser Benfica till Skottland för möte med Celtic. United leder gruppen på maximala sex poäng, Celtic har tre och Benfica och FCK en vardera.

I grupp E ställs Kim Källströms Lyon, som hittills är utan poängförlust, mot Dynamo Kiev på bortaplan. Real Madrid har bortamöte med Steaua Bukarest. I grupp G reser Fredrik Ljungbergs Arsenal till Ryssland och möter CSKA. Porto tar i samma grupp emot Hamburg.

I grupp H tar Lille emot AEK Aten medan Anderlecht möter Milan.

Sportbladet.se-TT ([email protected])