– Hoppas att Lagerbäck såg

FOTBOLL

19-årige Olsson debuterade i Premier League

Blackburns Martin Olsson är Sveriges nästa storstjärna.

Vem sa du?

Jo, nittonåringen som gjorde Premier League-debut i 2–1-segern mot Derby i går.

– Jag hoppas Lagerbäck tittade ..., säger Martin till Sportbladet.

Foto: Sex svenskar i Premier League blev sju när Martin Olsson, 19, i går fick hoppa in när hans Blackburn bortaslog Derby.

Nu är de sju stycken, svenskarna i Premier League. Ljungberg, Mellberg, ”Chippen” och de andra fick i går sällskap i den exklusiva grupp av spelare som spelar i världens tuffaste liga.

När Blackburn mötte Derby i går satt, precis som i torsdags mot Manchester City, blott nittonårige svensken Martin Olsson på bänken. Skillnaden var att i går fick han spela.

– Jag blev chockad när coachen (Mark Hughes) sa att jag skulle vara med på bänken. Men sen när jag fick spela så var det ingen fara.

– Efter matchen tänkte jag att, fan, det finns typ fem-sex svenskar i Premier League, och nu är jag också här. Det kändes riktigt coolt, säger Martin.

Fick beröm av Hughes

Olsson fick komma in i den 84:e minuten, när hans Blackburn försvarade en 2–1-ledning. Norrmannen Morten Gamst Pedersen gick ut, och Olsson fick komma in på den något ovana platsen som vänstermittfältare.

– Jag behöver jobba på mitt positionsspel, men annars gick det bra tycker jag. Det tyckte coachen också, han gav mig beröm efter matchen.

Kommer du få spela snart igen?

– Jag tror det, men man vet aldrig. Vi möter Sunderland i ligan på onsdag, sen har vi en FA-cupmatch mot Coventry strax efter det. FA-cupen känns väl rimligt att jag ska få spela i.

Tänker du något på hur det skulle vara att spela i landslaget?

– Jo, det är klart. Det har man gjort sen man var grabb. Men just nu är det U21-landslaget som gäller sen får man ta det som det kommer.

– Men jag får väl hoppas att Lagerbäck tittade, säger Martin och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM