Allsvenskan i fotboll

Slutspurten glödhet – biljetterna tar slut

”Den som vill ha vill biljetter får springa snabbt”

GÖTEBORG. Allsvenskan är rekordjämn.

Och glödhet.

Biljetterna till många av höstens matcher håller på att ta slut.

– Vi räknar med så gott som fullsatt i varje match, säger Djurgårdens informationschef Jonas Riedel.

Sex lag är kvar i toppstriden av allsvenskan. Och de säljer biljetter i rekordfart till de kvarvarande matcherna.

Stockholmsderbyt i nästa vecka är i princip slutsålt, och till IFK Göteborg-Elfsborg har redan 19 000 personer försäkrat sig om en plats.

– Vi sålde 1 000 biljetter bara i dag, säger Andrej Häggblad på IFK Göteborgs marknadsavdelning.

Sportbladets rundringning visar att det är likadant i alla klubbarna. Biljetterna till de tre sista hemmamatcherna försvinner snabbt.

”Folk mer vakna”

– I fjol var det många som inte fick tag i biljett till den sista matchen, där vi tog guld. Så i år är folk mer vakna, och köper tidigt till avslutningsmatchen, säger Camilla Lundgren på Elfsborgs kansli.

Den enda klubben som inte märker av någon guldrush är Halmstad. Trots avgörande matcher mot AIK och Djurgården märker bollklubben inte av någon förändring jämfört med tidigare säsonger.

– Nej, det är som vanligt. Intresset är ju lite större när vi möter storstadslagen, och mot AIK på söndag är nästan alla sittplatserna sålda. Men det är som en vanlig säsong, säger Matz Ljungkvist, biljettansvarig i Halmstad.

Flera derbyn

De sista sex omgångarna bjuder på två Stockholmsderbyn, ett Göteborgsderby, plus heta möten som AIK-IFK Göteborg, Halmstad-Djurgården, Malmö-IFK Göteborg och Kalmar-AIK. De matcherna kommer alla att locka storpublik, inklusive många bortasupportrar.

– AIK fick 3 000 biljetter till den sista matchen i Kalmar. De sålde slut direkt, säger Anders Bengtsson på Kalmars kansli.

Hösten må vara här, men fotbollstemperaturen är stekhet.

Eller som Djurgårdens Jonas Riedel uttrycker det:

– Den som vill ha biljetter får springa snabbt. Det är ett jäkla drag.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM