Stefan Billborn

Hammarbytränaren dementerar comeback för Zengin

avErik Wallskog

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Erkan Zengin har kontraktsproblem i sin turkiska klubb Eskisehirspor.

Det har ryktats flitigt om en återkomst till Hammarby, men nu förnekar tränaren Stefan Billborn att mittfältaren är på väg tillbaka till klubben.

– Jag har inte hört nånting om Erkan Zengin kan jag säga helt ärligt. Så jag tror inte det är aktuellt, säger han i podcasten Studio Allsvenskan.

I januari kom uppgifter om att Erkan Zengins kontrakt med Eskisehirspor var brutet. Men i en intervju med Fotbollskanalen i förra veckan sade Zengin själv att han fortfarande stod under kontrakt med turkarna.

I intervjun säger den tidigare Hammarbyspelaren däremot att han förhandlar med klubben om att bryta samarbetet och att han ”kanske vänder hemåt”.

Kontakt med Fällman

Men i podcasten Studio Allsvenskan dementerar Bajentränaren Stefan Billborn förhandlingar med Zengin.

– Jag jobbar med de spelarna jag har. Det kan försvinna någon ut och det kan komma in någon.

– Jag har inte hört nånting om Erkan Zengin kan jag säga helt ärligt. Så jag tror inte det är aktuell, säger han.

Skulle Zengin få plats i laget?

– Det är en hypotetisk fråga. Men ja det skulle han säkert få.

Under samtalet diskuteras även andra namn som kopplats ihop med Hammarby. På frågan om han skulle kunna tänka sig att ha mittbacken David Fällman i sitt lag var Billborn mer öppen.

– Ja, det skulle jag nog gärna vilja ha. Jag vet att vi har varit i kontakt med honom, men vi har tre mittbackar just nu och så är Mads Fenger på väg tillbaka från skada, så vi är ganska väl bemannade där.

Inget om Israelsson

Även Erik Israelsson, som har det tufft i Nederländerna, diskuterades.

Skulle du vilja se honom i Hammarby?

– Ja, det är en bra kille. Jag har ingen kontakt med honom, men de andra har säkert de. Men jag har inte hört nånting om en övergång och då är det möjligt att han sitter ganska nöjd där nere (Nederländerna).