Elfsborg värvar Mathias Florén

FOTBOLL

Har erbjudits flerårskontrakt: Det ser bra ut

Svenska mästarna Elfsborg värvar FC Groningens Mathias Florén, 30.

Klubbarna är överens och nu återstår att förhandla vänsterbackens egna kontrakt innan övergången är klar.

– Det ser bra ut, säger Florén till Groningens hemsida.

Foto: Vänder hemåt Mathias Florén har erbjudits ett flerårskontrakt med svenska mästarna Elfsborg. Bara detaljer återstår, enligt FC Groningens hemsida, innan övergången är klar.

Men den vänsterfotade hälsingen – som tidigare spelat i Gif Sundsvall och IFK Norrköping – vill inte säga att affären är helt i hamn. Än.

– Tills dess handteckningen är skriven är ingenting säkert. Efter vårt träningsläger ska jag besöka Elfsborg och sedan får vi se hur det blir, säger Florén till hemsidan.

Floréns kontrakt med Groningen går ut till sommaren och svenskens framtid i klubben var oklar. Den här säsongen har han haft problem att ta en plats i startelvan.

Elfsborg höjde budet

Elfsborgs första bud nobbade från holländskt håll – men när svenska mästarna höjde budet gav Groningen med sig.

– Ersättningen vi får för Florén är mer än bra, säger klubbdirektören Hans Nijand.

– Vi kunde inte tacka nej till budet, men vi ville också se till de sportsliga aspekterna. Vi har pratat igenom det här och kommit fram till att det är den bästa lösningen för alla inblandade, säger klubbdirektören säger han till FC Groningens hemsida.

170 tävlingsmatcher för Groningen

Om Florén och Elfsborg kommer överens lämnar han Groningen direkt, enligt FC Groningens hemsida.

Florén kom till Groningen från Norrköping 2001. På 170 tävlingsmatcher för de gröntröjade har han gjort två mål. Tillsammans med Stefan Pettersson (Ajax) och Petter Hansson (Herenveen) är han den svensk som gjort flest matcher i holländska förstadivisionen eredivisie, 151. Mycket talar för att Petter Hansson snart är ensam om rekordet.

Mathias Florén befinner sig just nu på träningsläger med FC Groningen på Kanarieöarna.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM