”Jag kommer döda mig själv i sommar”

Av: Jens Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

John Guidetti fast besluten att ta sig tillbaka till toppen

1 av 8 | Foto: Pontus Orre
När Sportbladet under våren 2013 var i Manchester tränade John Guidetti inte med Carlos Tevez, David Silva, Samir Nasri och de andra i a-truppen – utan på en plan intill med U21-laget.

Säsongen har varit en lång mardröm för Manchester City-proffset John Guidetti.

Nu är han fast besluten att ta sig tillbaka till toppen.

– Om jag måste köra yogapass eller käka nån speciell alg, vad vet jag. Jag bryr mig inte, jag gör vad som än krävs, säger han till tidningen Match enligt fotbollskanalen.se.

Efter succévåren i holländska Feyenoord skulle John Guidetti ta EM med storm och sen ta en plats i Manchester City.

Så blev det inte.

Mardrömmen började med en dåligt tillagad kyckling. Än är den inte över men svensken ser positivt på framtiden.

– Nu ser jag ljuset i tunneln. Nu är det så pass nära och jag tänker inte stressa heller. Doktorn i klubben har sagt ”Du kommer att bli hundra procent återställd. Vårt mål är att du ska vara helt redo och bara köra från och med nästa år och kriga för din plats här och kriga för att få spela, säger han till Match.

”Kommer att döda mig själv”

Och han är redo att göra allt för att komma tillbaka till toppen.

– Jag kommer att döda mig själv i sommar. Jag kommer att tänka på återhämtning, men jag kommer att döda mig själv alltså. Om jag måste köra yogapass eller käka nån speciell alg, vad vet jag. Jag bryr mig inte, jag gör vad som än krävs, säger han till tidningen Match enligt fotbollskanalen.se.

Under säsongen har han gjort några matcher i Manchester Citys b-lag och han hoppas fortfarande ta en plats i det stjärnspäckade laget men han tar inget för givet.

– Vi får se hur det blir nästa år, vi får se vilka anfallare de väljer att det ska vara. Det kan bli att jag väljer att gå, det kan bli att jag stannar, säger Guidetti.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN