Blåvitt mållöst i nästan fem timmar

FOTBOLL

Åkte på tredje raka förlusten

IFK Göteborgs fiaskosäsong fortsätter.

Laget föll för tredje matchen i följd och har nu varit mållöst i 292 minuter plus tillägg.

– Det är inte alls bra. Det finns inga ursäkter, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre till C More efter förlusten mot Helsingborg.

Nollat mot AIK, nollat mot Örebro och i kväll nollat mot Helsingborg. IFK Göteborgs fiaskosäsong i allsvenskan fortsätter.

”Blåvitt” föll med 0–2 mot Helsingborg på Olympia och har nu spelat 292 minuter plus tillägg utan att hitta målet.

Den första halvleken slutade mållöst, men fem minuter in i andra kom HIF:s ledningsmål. Mattias Lindström tog sig runt på högerkanten och skickade in ett inlägg som Nikola Djurdjic nickade in till 1–0.

– Vilken extremt tung start på andra halvlek. Det kändes som vi satte varandra i skiten direkt, säger IFK:s tränare Mikael Stahre till C More.

– Vi klarade inte av att resa oss tyvärr.

Alvaro Santos utökade till 2–0 från straffpunkten i 74:e minuten. I samband med den blev Hjalmar Jonsson, som vikarierade som mittback, utvisad för att ha dragit omkull Alejandro Bedoya.

– Vi är för tafatta just nu. På tre, fyra matcher har vi kanske fem skott på mål. Okej, vi släpper in också, vi har hållit nollan i väldigt få matcher. Hur ska vi kunna vinna matcher?, sade IFK-målvakten John Alvbåge till TT.

Wahlstedt byttes in – och ut

I den 77:e minuten fick Erik Wahlstedt, som har ett förflutet i IFK Göteborg, hoppa in för HIF. 36–åringen gjorde sin sista allsvenska hemmamatch på Olympia och hyllades stort av de 9 016 personerna som fanns på arenan.

I slutminuterna valde tränaren Åge Hareide att byta ut Wahlstedt så att han blev hyllad stort igen.

”Man rös”

Det var Wahlstedts 289:e allsvenska match.

– Att få möta dem tyckte jag var kul i sig. Och samtidigt den här avslutningen också, med folket, supportrarna. Det kändes som att man rös, sade Erik Wahlstedt till TT.

– Jag känner mig glad och stolt över min tid som jag har haft här i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM