Mourinho om uppgifterna: ”Det är en stor lögn”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uppgifter i fransk media har gjort gällande att relationen mellan José Mourinho och Paul Pogba ska vara minst sagt frostig.

Nu slår United-managern tillbaka:

– Det är en stor lögn att vår relation inte är bra, säger portugisen.

Sedan flytten tillbaka till Manchester United sommaren 2016 har fransmannen Paul Pogba varit mer eller mindre given i startelvan.

24-åringen står noterad för 47 matcher och åtta mål, men under den senaste tiden har mittfältsstjärnan börjat ifrågasättas - likaså hans relation med managern José Mourinho.

Utbytt och bänkad

I matchen mot Tottenham byttes Pogba ut efter en het diskussion med Mourinho vid sidlinjen. Därefter blev fransmannen bänkad i mötet med Huddersfield. Mot Newcastle, där United chockförlorade på bortaplan, blev Pogba på nytt utbytt efter en blek insats - där hans minspel efteråt var den stora snackisen.

Det har gjort att snacket om att Pogba uppges vantrivas under Mourinhos ledning har blossat upp. Franska L’Equipe skrev i veckan att relationen profilerna emellan ska vara rostig, att Pogba är frustrerad över taktiken som portugisen förespråkar samt sättet som ”Mou” använder fransmannen på.

Tidningen skriver dessutom att 24-åringen ska ha börjat tvivla över sitt beslut att återvända till United.

Mourinho slår tillbaka

Uppgifterna har nu nått över till de brittiska gränserna, och under fredagen tog José Mourinho bladet från munnen och slog tillbaka mot spekulationerna - som den franska tidningen hänvisat till personer i Pogbas närhet.

– Jag tycker att ni är snälla med era ord, för när ni säger en "massa spekulationer" borde ni säga en massa lögner. För jag accepterar - och jag kan tala för Paul utan problem - han accepterar att han inte har spelat bra de senaste matcherna. Men det är allt och om ni vill prata om det så är det en sak, och då är ert ord "spekulation" lite mer förståeligt. Men med majoriteten av sakerna ni kan läsa och höra - var inte snälla, var objektiva och säg lögner, sa Mourinho till en samlad presskår.

”En stor lögn att vår relation inte är bra”

United-managern fick ta emot frågor om vad som sagts mellan Pogba och honom, något portugisen inte ville avslöja.

– Jag vill inte prata om mina konversationer med spelarna. Jag behöver inte berätta någonting för er om det. Det är mitt problem, det är spelarens problem. Det är en stor lögn att vår relation inte är bra, en stor lögn att vi inte kommunicerar, en stor lögn att vi inte kommer överens om hans position och hans inblandning i dynamiken i laget.

Mourinho tog även upp vad som behövs för att lösa situationen, samtidigt som han gav ytterligare en känga till alla medier.

– Nu är det mitt problem och Pauls problem att hantera och försöka förbättra hans prestationsnivå, så för att komma runt det behöver man inte vara en lögnare.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.