Fotboll

Kennedy kvar i Ajax

Av: 

Tobias Österberg

FOTBOLL

Spelade fram till mål

Han var på väg att lämna Holland.

Men i dag spelade Kennedy Bakricioglü för sitt Ajax.

Och han gjorde en bra insats.

Sent i höstas verkade Kennedy Bakircioglü vara på väg bort från Ajax. Då fick han beskedet att han inte ingick i klubbens framtidsplaner och fick tillåtelse att se sig om efter en ny klubb.

Men han är kvar.

Och på söndagen spelade den tidigare landslagsmittfältaren 80 minuter på högerkanten i det heta ligamötet med Feyenoord hemma på Amsterdam Arena. Ajax vann med 2–0 efter mål av Vermaelen och Emanuelson. Kort innan han blev utbytt hade Bakircioglü ett utmärkte läge, men sköt utanför.

– Det känns jävligt kul att jag fick chansen igen efter två månader. Det var viktigt som fan att vinna också med tanke på den tunga period som Ajax haft säger han till eurosport.se.

Tufft schema

– Jag har spelat två matcher med B-laget den här veckan, måndag och torsdag, så tre matcher på en vecka är tufft. Men jag är ändå nöjd med min insats i dag. Det var bara hårt jobb som gällde och att få spela fram till första målet känns också skönt.

Ajax tränare Marco van Basten har ställt sig kallsinnig till svensken, men i dag var han nöjd.

– Han var nöjd med min insats idag. Han vet att jag redan spelat två matcher den här veckan och var nöjd med att jag visade framfötterna på ett bra sätt. Jag vet vad jag kan och det gäller bara att komma in i det och få speltid. Jag är säker på att jag kan komma tillbaka och vara lika bra som tidigare. Jag är inte orolig.

Rasmus Lindgren spelade hela matchen för Ajax.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!