Danskt bakslag inför Sverige-matchen

Av: Elisabet Wahl

Publicerad:
Uppdaterad:

Mittfältare tvingas till operation

Danmark har drabbats av ett svårt bakslag inför VM-kvalmatchen mot Sverige i juni.

Mittfältaren Daniel Jensen måste operara sin hälsena och blir borta sex till tio veckor.

Daniel Jensen firar sitt avgörande mål borta mot Portugal tidigare i VM-kvalet.
Foto: AFP
Daniel Jensen firar sitt avgörande mål borta mot Portugal tidigare i VM-kvalet.

Daniel Jensen har länge haft problem med sin hälsena. Efter danska landslagets matcher mot Albanien och Malta blev smärtorna så akuta att han hade svårt att gå.

Snabbt beslut

Därför besökte Werder Bremen-mittfältaren han en specialist i Schweiz i måndag. Dagen efter konsulterade han en annan specialist, den här gången i München. Där kom man snabbt fram till ett beslut.

– Jag ska opereras i morgon. Vi kom överens om att jag antingen kunde tänka över det eller få det överstökat och spara resan fram och tillbaka. Jag kan lika gärna få det gjort nu eftersom en operation är nödvändig för att jag ska kunna spela fotboll igen, säger han till den danska sportsajten sporten.dk.

Efter operationen kommer Jensen först att få gå med gips och sedan väntar rehabilitering och vila. Troligtvis kommer det att ta mellan sex till tio veckor innan han kan återuppta fotbollsspelandet igen.

Missar matchen mot Sverige

Det gör att han inte kan spela den hyperviktiga VM-kvalmatchen mot Sverige den 6 juni. Ett hårt avbräck för den danske förbundskaptenen Morten Olsen.

– Allt snack om Sverigematchen är lagt på hyllan nu. Men jag vet att jag finns i Mortens tankar och jag vill vanvettigt gärna spela den där matchen, säger Daniel Jensen till sporten.dk.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN