Malmö FF

Hjälp från ovan för Bajen: Stolpe, ribba, ut för MFF

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Hammarby satte sitt enda riktiga avslut på mål – i mål.

För Malmö var det stolpe, ribba och ut.

– Vi får ha klubban hela matchen och sen kommer dom och snor den, säger Labinot Harbuzi.

MFF och Labinot Harbuzi fick jobba i motvind på Söderstadion. Ingen utdelning trots flera chanser.
MFF och Labinot Harbuzi fick jobba i motvind på Söderstadion. Ingen utdelning trots flera chanser.

Malmö hade just haft matchens bästa läge när Wilton Figueiredo sköt en frispark rakt i stolpen. I den följande kontringen dundrade Charlie Davies in 1–0. Då hade det gått 57 minuter av matchen.

Målet var Hammarbys första skott på mål. Malmö hade hunnit med fem.

– Vi är det bättre laget och försöker skapa. Hammarby bara ligger i försvar och försöker hitta kontringsalternativ. För dom räcker det med ett enda skott och det sitter, det känns orättvist, säger Labinot Harbuzi.

Ribbträff

Malmö vann bollinnehavet klart och hade totalt 18 avslut. Hammarby hade sex. Men trots en ribbträff från Daniel Andersson och ett gyllene läge för Daniel Larsson efter Jimmy Durmaz inlägg lyckades bortalaget aldrig kvittera på Söderstation.

– Allt fungerar förutom att vi inte gör mål. Det är som att sno godis från ett litet barn. Man får ha klubban hela tiden och sen kommer dom och snor den, så känns det, säger Harbuzi.

Malmö var speciellt farliga på fasta situationer. Förutom Figueiredos frispark blev det ofta oroligt i Hammarbyförsvaret på gästernas hörnor. Och Hammarbyspelarna var inte sena med att erkänna att de hade lite flyt.

– Vi hade faktiskt tur i dag. Malmö hade otur. De hade kunnat sätta några av sina vassa lägen. Det var darrigt vid deras fasta situationer, säger Loulay Chanko.

”Oerhört besviken”

Malmö hade chansen att haka på i toppen vid tre poäng. Nu blev det inte ens en.

– Jag är oerhört besviken. Det var en viktig match. Nu halkar vi efter och måste vinna lite matcher för att få häng igen, säger lagkaptenen Daniel Andersson.

Stolparna och ribban stod i vägen för Malmö i går. Men för Hammarby var de räddarna i nöden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF