Uniteds rekordlöner: ”Är kungar av pengar”

Så mycket får spelarna – per år

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United slår nytt lönerekord.

Enligt The Sun betalar klubben ut 3,5 miljarder kronor – om året.

Det har stormat i Manchester United under säsongsinledningen.

Två segrar och två förluster är facit hittills för tabelltian och både tränaren José Mourinho och vd:n Ed Woodward har varit ifrågasatta – inte minst efter klubbens misslyckade sommarfönster.

– De säger att jag lever farligt, men jag tror inte det. Om de skickar i väg mig, har du någon aning om hur mycket pengar de skulle vara tvungna att ge mig? sa Mourinho tidigare i veckan.

Så mycket tjänar Sanchez

Men ekonomiskt fortsätter klubben att blomstra.

Nu kommer nya uppgifter om Uniteds status bland fotbollens rikaste.

The Sun uppger att lönerna kommer slå nya rekord när de offentliggörs senare under månaden. Enligt tidningen betalar klubben ut drygt 3,5 miljarder kronor om året – att jämföra med fjolårets 2,9 miljarder.

Förra årets resultat visade att United var den första klubben att passera 250 miljoner pund-strecket, och den summan väntas bli högre den här säsongen. Trots att klubben inte vunnit ligan sedan 2013 är de fortfarande kungar av pengar i Premier League”, skriver The Sun.

Bakom löneökningen döljer sig flera faktorer.

Hela truppen ska bland annat ha fått en löneökning efter avancemanget till Champions League och spelarna ska också ha fått mer på kontot efter totalsegern i Europa League.

Även nyförvärven drar upp siffrorna. Superstjärnan Alexis Sanchez, som anslöt i januari, har enligt The Sun en årslön på runt 300 miljoner kronor (drygt 5,9 miljoner i veckan) och även Romelu Lukaku och Paul Pogba lyfter höga löner.

Samtidigt strömmar det in pengar till klubben. Enligt The Sun hade United förra året en inkomst på rekordhöga 6,8 miljarder kronor.

De väntas ligga nära den summan i år”, skriver tidningen.

Publicerad: