Mrabti med kanon när Djurgården kryssade

Mittfältarens nya fullträff – räckte inte: ”Snyggast i år”

Kreim Mrabti dundrade in ett läckert distansskott på Sundsvall.
Kreim Mrabti dundrade in ett läckert distansskott på Sundsvall.

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Kanonmål av Kerim Mrabti, 24.

Men det räckte inte.

Djurgården kryssade borta mot Gif Sundsvall på onsdagen.

Det har lossnat för Kerim Mrabti, 24.

Efter en mållös sommar har Djurgården-mittfältaren slagit till flera gånger i september. Han har gjort fyra mål på lika många matcher.

Det senaste kom borta mot Gif Sundsvall på onsdagskvällen – och var en riktig pärla. Efter en fin framspelning från Haris Radetinac i den 23:e minuten fick Mrabti på en kalasträff utanför straffområdet och såg bollen borra sig in i William Eskelinens vänstra hörn.

”Inget aktuellt just nu”

– Jag fick en riktigt bra vristträff och med lite medvind letade den sig in. Ett bra mål för oss, säger Mrabti och fortsätter:

– Absolut ett av de snyggaste jag gjort.

24-åringen har under hela året omgärdats av flyttrykten. Men något konkret intresse finns i dagsläget inte från något håll, enligt honom själv.

– Just nu har jag inget aktuellt varken från utlandet eller inhemskt. Jag har kontrakt med Djurgården och fokuserar på att göra klart den här säsongen så bra som möjligt.

Mittfältarens pärla räckte däremot inte till tre poäng mot ”Giffarna”. Hemmalaget kvitterade Djurgårdens ledning i slutminuterna genom Oliver Berg.

Innan dess hade Sundsvall bland annat tvingat Andreas Isaksson till en svettig dubbelräddning i första halvlek, där Marcus Danielsson räddade bollen på mållinjen.

”Är dubbla känslor”

– Sett till matchbilden och målchanser tycker jag att vi ska vinna matchen, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

– Djurgården är farliga på kontringar, men utöver det hade de inte så mycket. Jag tycker att vi hade kontroll över spelet. Jag sitter här med dubbla känslor. Jag tycker att vi ska vinna matchen, men eftersom vi fick målet så sent så får vi vara nöjda med en poäng, fortsätter han.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var besviken över två tappade poäng.

– Det känns surt att vi släppte in målet så sent om vi gjorde. Vi visste att Sundsvall skulle ha mycket boll så det var fokus på försvarsspelet och jag tycker vi gjorde det bra stora delar av matchen, säger han, och fortsätter:

– Efter Kerims mål hade vi bra kontroll på matchen trots att vi hade vinden emot oss. Med lite kyla hade vi kunnat göra 2–0, men i stället kom deras mål. Det är tufft.

Djurgården ligger på åttonde plats i allsvenskan, på samma poäng som Sundsvall men med sämre målskillnad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.