Dif utbuade när man förlorade hemma – igen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården har rasat ihop under den allsvenska hösten.

Anledningen: hemmaformen.

0–2 mot Östersund var femte raka hemmamatchen utan seger och efter matchen buades laget ut av hemmafansen.

– Att det förekommer burop måste man köpa, säger Özcan Melkemichel.

Den 22 juli vann Djurgården mot Häcken med 2–1 efter övertidsmål av Aliou Badji.

Det är senaste gången Djurgårdens fans har fått fira efter en hemmaseger.

Mot Östersund var man aldrig riktigt nära att lösa det. Jonathan Augustinsson hade visserligen en farlig frispark i åttonde minuten som tvingade Aly Keita till en bra räddning men fem minuter senare var det samme Augustinsson som helt glömde bort Ronald Mukiibi på bortre stolpen så ytterbacken kunde sätta sitt första mål för säsongen till 1–0 Östersund.

– God morgon Sverige, Augustinsson. Så får man inte spela försvarspel. Man får inte göra så på allsvensk nivå, säger Alexander Axén i C More.

Utbuade i paus

– De förväntade sig nog inte att jag skulle smyga upp där, Djurgården brukar vara täta bakåt men där glömde de mig, säger Mukiibi.

Mukibii var nära även 2–0 men nicken gick utanför bara tre minuter senare.

Besvikelsen var stor bland hemmafansen som buade ut sitt lag när de gick in i halvtidsvilan.

0–2 kom direkt i inledningen av andra halvlek när Dennis Widgren kom på bortre ytan och direktsköt in lädret på Östersunds andra avslut på mål.

Dubbla huvudskador

Djurgården skapade lite mer i andra halvlek men Aly Keita storspelade i bortalaget och matchen rycktes sönder av ideliga spelavbrott och en hel del kontroverser mellan irriterade spelare.

– Du såg att de låg ner flera gånger, tre-fyra minuter. Varje gång målvakten (Keita) skulle sätta igång bollen tog det minst en minut. Om domaren ska lägga till i efterhand eller borde sagt till honom vet jag inte, säger Radetinac.

Sa du något till Keita?

– De låg ner hela tiden, så spelade ut bollen till inkast. Då ville han att jag skulle spela bollen till honom. Han brukar ta två minuter på sig innan han spelar bollen så jag sa till honom att ni får bollen vid inkast så får ni starta därifrån.

Upplever du att de maskade?

– Nej, men alla lag gör det när de har resultatet med sig. Vi ligger under och spelar hemma, det är klart det blir lite frustration. Men det är inte där vi ska lägga vår energi. Det var det vi diskuterade, det var ingen stor grej.

Ni fick burop från läktaren i paus och efter matchen. Vad tycker du om det?

– Sånt tänker jag inte på. Jag tänker på att göra mitt bästa när jag kommer in på planen. Jag tycker vi skapar chanser i andra halvlek.

– Vi brukar vara bra här och är svårslagna, vi spelar bra fotboll när vi är hemma. Vi måste ställa krav på oss själva, vi måste göra fler mål när vi skapar så många målchanser.

Hjärnskakning för två spelare

Segern gör att ÖFK:s dröm om Europaspel lever vidare, i nuläget är man två poäng från tredjeplatsen. Segerglädjen grumlades dock en hel del för ÖFK som fick se både Douglas Bergqvist och Rewan Amin utgå med huvudskador.

– Hjärnskakning på Amin, han fick en smäll mot huvudet. Det var likadant med Bergqvist, säger Ian Burchnall.

Djurgården är efter förlusten åtta i tabellen, om de inte avancerar är det den sämsta placeringen i allsvenskan sedan 2012. Özcan Melkemichel har inget svar på varför lagets spel hackar så mycket på Tele 2 Arena.

– Det är en väldigt bra fråga. Hade jag haft svår på den frågan så hade du fått det svaret. Det finns möjligheter och bra chanser. Men man måste ha kvalitet att avgöra och göra det bättre. Gör man inte mål så vinner du inga matcher, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.