Uniteds lagpussel inför EL-returen

FOTBOLL

Ny typ av huvudbry för Louis Van Gaal inför klassikermötet

Foto: United har ett tufft utgångsläge i returmötet med Liverpool.

För ett par veckor sen låg utmaningen i att pussla ihop en startelva med en skadeskjuten trupp. Med ett ljusnande skadeläge ställs Louis Van Gaal med ett annat typ av lagpussel inför Europa League-returen mot Liverpool.

Inför sextondelsfinalsreturen mot danska Midtjylland hade Manchester United en skadelista som gav tränare Louis Van Gaal stora bekymmer när det kom till laguttagningen. Inför åttondelsfinalreturen mot Liverpool är det flera aspekter som liknar förutsättningarna inför matchen mot danskarna. Förutom att United denna gång behöver vända ett tvåmålsunderläge, och dessutom göra det mot ett både starkare och mer prestigefyllt motstånd utan att ha ett bortamål att luta sig tillbaka på, så är följande två punkter samma:

- United behöver vinna hemma efter att ha förlorat det första mötet borta.

- En startelva är långt ifrån solklar.

Angenämare bekymmer

Skadeproblem är dock inget Van Gaal behöver oroa sig nämnvärt över inför torsdagens klassikermöte. Under onsdagen var både Ashley Young (som dock enligt Unitedtränaren inte är redo för spel än) och Cameron Borthwick-Jackson tillbaka i träning, vilket innebär att United "bara" har Wayne Rooney, Luke Shaw och Will Keane på skadelistan.

Vilket i sig ger tränare Louis Van Gaal nya laguttagningsbekymmer.

Angenämare sådana kan man tro – men efter den skrala insatsen på Anfield i det första åttondelsfinalmötet finns det en hel del frågetecken för Van Gaal att reda ut när han ska skriva ner sin startelva.

"De kommer få kämpa rejält"

På Anfield startade Maroane Fellaini och Morgan Schneiderlin på innermittfältet – vilket inte alls fungerade. Den förstnämnde kan dock få en ny chans i startelvan enligt Van Gaal, som på onsdagens presskonferens var förtegen om hur han tänkt formera laget.

– Fellaini har en spelstil och kan bidra med mycket. När jag väljer en spelare gör jag det för att jag tror att han kan göra det bättre än andra på hans position. Ni får se om han tas ut.

Ander Herrera, som startade första mötet på bänken, säger så här inför matchen.

– Vi måste göra det första målet och inte släppa in nåt. Det är väldigt viktigt att vi inte släpper in något för vi kommer skapa chanser. Vi har mycket boll och spelare i boxen. Vi är Manchester United och om de (Liverpool) vill gå vidare kommer de få kämpa rejält.

"Vi behöver bara spela igen"

Liverpooltränaren Jürgen Klopp tror även han att det blir en hård fajt om avancemanget, även om han ser positivt på sitt lags chanser.

– Vi måste bara spela på topp. Identifiera deras styrkor, och ändra. Vi är här med ett av de bästa resultaten man kunde fått. Det finns inget negativt. Vi behöver bara spela igen, säger tysken under onsdagens presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM