Paul Scholes ilska: ”Det är skitsnack”

FOTBOLL

Svarar på anklagelserna om Van Gaal-kritiken

Foto: TILLBAKA Scholes börjar på bänken mot City.

Paul Scholes har länge varit högljudd i sin kritik mot Louis van Gaal.

Den tidigare United-mittfältaren har som följd anklagats för att försöka få holländaren sparken.

– Det enda jag gjort är att berätta vad som hänt på fotbollsplanen, dundrar Scholes.

Louis van Gaals tid som tränare Manchester United har varit en stökig sejour. Knackiga resultat har lett till spekulationer om att holländaren är på väg att få sparken – och många klubblegendarer har varit högljudda i sin kritik.

En av legendarerna som varit allra mest ljudlig i sin kritik är Paul Scholes. Den tidigare mittfältaren är numera expert hos tv-kanalen BT Sport och dyker varje vecka upp i studion för att diskutera United – och allt som oftast kritisera Van Gaal.

Enligt Manchester Evening News har Scholes som följd blivit anklagad för att försöka underminera Van Gaal så att holländaren får sparken – så att vännen Ryan Giggs kan ta över jobbet som United-manager.

”Har försökt vara positiv”

I en intervju med supportertidningen United We Stand svarar Scholes på anklagelserna.

– Det är skitsnack. Det enda jag gjort är att berätta vad som hänt på fotbollsplanen, oavsett om det varit bra eller dåligt. Problemet är att det enda som trycks i tidningarna är det negativa, och det är det enda han ser, säger Scholes till United We Stand.

I stället menar Scholes att han faktiskt varit positiv i perioder, men att det inte får samma genomslag.

– Det finns tillfällen då jag försökt vara positiv. Det bästa exemplet är bortamatchen mot PSV när vi fick stryk men jag kunde se United-stilen komma tillbaka. Men när endast mina negativa kommentarer förstoras så ser det värre ut än vad det är. Det är inte regimen jag varit hård mot, det är spelstilen jag kritiserat, säger han.

Ger Van Gaal ny känga

Scholes avslutar dock intervjun med att ge Van Gaal just en känga angående att ynglingarna Guillermo Verela och Marcus Rashford slagit igenom över vintern.

– Tränaren har sugit åt sig mycket beröm för att han gett dessa unga killar chansen. Men de har haft en väldig tur att United haft så pass mycket skador. Hade det inte varit för skadorna hade de flesta av dessa unga killar inte varit i närheten av A-laget i dag. Det är snarare ett bevis på hur dåliga hans värvningar har varit när dessa unga grabbar kommer in och ser fantastiska ut i jämförelse.

ARTIKELN HANDLAR OM