”Skickade limousin och gav oss kaviar”

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Andersson om AIK:s fräcka kuppförsök

Foto: BILDBYRÅN

Limousin, Lennart Johansson, lyxrestaurang och kaviar.

Nu berättar Petter Andersson om hur AIK en gång skrämde honom till rivalen Hammarby.

– De ville imponera, på mina föräldrar gissar jag, säger Andersson i Skelleftepodden.

Petter Andersson är tillbaka i Hammarby efter proffsäventyr i Groningen och Midtjylland. Samma Hammarby som 2003 övertygade en då 18-årig Andersson om att välja klubben trots hård konkurrens från ett koppel av svenska elitklubbar.

”Var mer affärsmän”

I Skelleftepodden berättar i dag 31-årige Andersson om AIK:s taktik för att en gång i tiden locka över honom från Skellefteå.

– När det var AIK, så var det som en annan ”vibe” runt det. Det var det redan från början när man träffade Richard Money (tränaren) och (sportchefen Peter) Kisfaludy. De utstrålade någonting annat, mer affärsmän. När jag kom ner till Stockholm och skulle träffa AIK… de hade skickat en limo till oss: jag, mamma och pappa. Så när vi kom ner till hotellobbyn och skulle bli upphämtade så stod det en limousin utanför, säger Andersson i podden enligt FotbollDirekt.

”De gav oss kaviar”

– Bara limon tyckte jag bara ”vad är det här för något, det är inte mig”. Sen när vi klev in i limon så satt Lennart Johansson där, Uefa-president blev han ju, och en stor profil i Fotbollssverige, i Fotbollseuropa. Och så Sanny Åslund som jag tror var vd i AIK Fotboll den perioden. De tog oss till Gondolen som är en fin restaurang på Södermalm, vid Slussen där. De gav oss kaviar, säger Andersson och skrattar innan han fortsätter:

– Det är ganska sjukt egentligen när jag tänker på det. För det blir en sådan kulturkrock när man kommer från Ljusvattnet och är van den miljön. Och så ska man infinna sig, sitta där och prata… men det var deras sätt att göra det, att försöka få mig till AIK. De ville imponera, på mina föräldrar gissar jag. Hade Richard Money och Peter Kisfaludy förstått mig när de träffade mig häruppe så hade de inte skickat Lennart Johansson på mig. Det skrämde mer än det hjälpte.