Ranégie skickades hem: ”Väldigt bisarrt”

FOTBOLL

Djurgårdens anfallare om märkliga vändningen

Foto: BILDBYRÅN

Han bjöds ner till Cypern för ett Champions League-äventyr.
Sen tvärvände Apoel Nicosia och skickade hem Mathias Ranégie.
– Det var väldigt bisarrt, säger Djurgårdens anfallare.

Mathias Ranégie är utlånad till Djurgården från engelska Premier League-klubben Watford. Veteranen har dock underpresterat under våren, och när cypriotiska storklubben Apoel Nicosia hörde av sig tvekade ingen av parterna.

– Apoel visade intresse för ett par dagar sedan. Jag bollade med Bosse om vad han kände. De har ju en låneskuld till Watford som Djurgården hade sluppit ett betala i så fall. Bosse tittade med mig om vad jag tyckte och jag kände att det vore kul att kanske få spela Champions League-kval.

”Slutade jävligt konstigt”

Sagt och gjort: en nyfiken Ranégie fick tolv timmars betänketid, bestämde sig, och flög ner till Cypern.

– Jag skulle bara känna lite på det och prata med tränaren. Sen slutade det jävligt konstigt. För när jag väl kom dit så hade tränaren ändrat sig och ville försöka med en annan spelare i stället.

Att han ändrar sig... Det låter bisarrt?

– Väldigt bisarrt. Väldigt lustigt. Jag hade ju inte ens bestämt mig egentligen.

Ranégie är trött på medierna

Ranégie är också besviken över de medieuppgifter som hävdat att Apoel backade ur affären på grund då de upplevde svensken som "strulig".

– Det är jävligt tråkigt att läsa grejer i media, till exempel att jag gick ut en dag innan match och fick böta hundra tusen kronor. Jag vet inte var det kommer ifrån, det är inte ens sant. Jag blev jävligt trött på media. Jag ville bara säga det. Men nu är jag i Djurgården.

Öppnar för att lämna

Blir du kvar i Djurgården nu?

– Fönstret är ju öppet en månad till och jag är under ett lånekontrakt. Jag tillhör Djurgården och det är upp till dem. Inget händer om inte Bosse (Andersson, sportchef) vill det. Djurgården har en ekonomi att ta hand om och kan de få bort min lönekostnad så, även om den inte är så stor, och i stället spela med spelare de vill ha i framtiden.

Han vill dock förtydliga en sak:

– Jag är Djurgårdens spelare och trivs i Djurgården.