Mamadou Sakho

Mamadou Sakho friad från dopning

Av: 

Elin Kardell

Mamadou Sakho, Liverpool.

Foto: TT

FOTBOLL

I våras åkte Mamadou Sakho dit för dopning.

Liverpoolspelaren missade därför både Europa League-finalen och EM.

Nu frias han från anklagelserna.

I slutet av april fastnade Liverpools försvarare i en av Uefas dopningskontroller, efter Europa League–mötet med Manchester United. Sakho ska ha använt sig av ett bantningsmedel innehållandes ett förbjudet preparat.

Spelaren stängdes då av från allt spel efter ett gemensamt av honom själv och Liverpool, senare även Uefa, under tiden som utredningen pågick.

Missade EM

Sakho erkände senare att han tagit bantningmedlet, men varit ovetande om innehållet. Han gav då även beskedet att han inte skulle begära ut något b–prov. Men efter en månads avstängning, var han godkänd för spel i slutet av maj, och nu släpper Uefa anklagelserna helt, efter att ha förhört försvararen i tisdags.

Liverpool FC välkomnar beskedet om att UEFA lägger ner fallet mot Mamdou Sakho, som bekräftar att han inte brutit mot några dopningslagar, skriver Liverpool på sin hemsida.

"Har varit en svår tid"

Konsekvenserna blev dock stora då Sakho förutom att missa de sista omgångarna i Premier League, även missade Liverpools Europa League–final, där Sevilla vann med 3–1 och sommarens EM-slutspel i hemlandet Frankrike. Hade inte avstängningen kommit, skulle Sakho med största sannolikhet haft en plats i truppen.

– Vi är nöjda med att Mamadou kan fortsätta med sinspelarkarriär, skriver klubben.

Även Mamadou Sakho själv har uttalat sig genom klubben.

– Jag är väldigt glad att det här äntligen är över. Det har varit en svår tid för mig, men jag visste att jag inte gjort någonting fel. Jag ser fram emot att komma tillbaka in i laget och spela igen, säger mamadou Sakho till Liverpools hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mamadou Sakho

Europa League

Liverpool FC

Premier League