Förre Arsenal-ordföranden: ”Wenger har stannat för länge”

FOTBOLL

Arsène Wenger har det tungt i Arsenal.

Den ikoniske tränaren har varit ifrågasatt och kritiserad i flera år, och nu önskas han bort från klubben – av mannen som en gång anställde honom.

– Han har varit älskad, men håller på att förstöra allt nu, säger Peter Hill-Wood.

”Wenger Out”. Ett tydligt budskap som många Arsenal-fans fört fram under de senaste åren.

Tiden i London-klubben började succéartat för den franske tränaren – som kom till ”Gunners” redan 1996. Under de första tio åren vann han bland annat tre ligatitlar, flera FA-cuptriumfer samt tog klubben till en Champions League-final.

Foto: DAVID KLEIN / TT

Men under de senaste säsongerna har det gått tyngre för Arsène Wenger och hans Arsenal.

”Inte nöjd med vad som händer”

En som är tydlig med att han tycker att Wenger har stannat kvar i klubben för länge är Arsenals tidigare ordförande Peter Hill-Wood – mannen som en gång i tiden anställde fransmannen.

Hill-Wood (som var i klubben 1982–2013) säger i en intervju med Daily Star att det har gått för långt – förlusten mot Östersund och de dubbla överkörningarna mot Manchester City var droppen som fick bägaren att rinna över.

– Uppenbarligen är jag inte nöjd med vad som händer i klubben. Jag tror att det är dags att byta tränare. Han (Wenger) har gjort det fantastiskt bra i klubben – men han har stannat för länge nu, säger Hill-Wood till tidningen.

Tänker inte lämna klubben

Wenger själv har inga planer på att kliva åt sidan.

– Jag är alltid redo att kämpa. Jag har varit i liknande situationer under hela mitt liv – och jag vet vad som krävs för att ändra saker. Om jag fortfarande har glöden kvar? Såklart, säger Arsène Wenger.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM