”Har haft problem sedan i somras...”

Talar ut om mystiken kring skadefrånvaron

Foto: BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
FOTBOLL

Emil Forsberg var borta från spel i flera månader.

Först nu talar han ut om sin skada.

– Jag har haft problem sedan i somras, säger han till Bild.

Emil Forsberg har nyligen kommit tillbaka från en längre skadefrånvaro.

Inför helgens stormatch mot Borussia Dortmund ställer han upp på en intervju med tyska tidningen Bild.

Där talar han ut om problemen som gäckat honom i flera månader.

– Jag började känna smärta i lårmuskeln efter en duell i en match mot Hoffenheim. Men jag ville inte kliva av eftersom vi redan hade gjort våra tre byten, så jag bet ihop och spelade färdigt. Kanske var det ett misstag. Jag vet inte om det förvärrades på grund av det, säger Forsberg.

”Väldigt känslosamt”

Det har varit stort hemlighetsmakeri kring den svenske landslagsstjärnans skada och det är inte förrän nu han lägger korten på bordet och avslöjar hur illa det varit.

Forsberg säger nämligen att han haft problem – sedan i somras.

– Vi hade så många viktiga matcher och jag ville inte missa någon. Så här i efterhand kan man tycka att det var naivt av mig. Men där och då tänkte jag inte så, säger han.

– När jag väl fick återgå till träning blev det väldigt känslosamt. Jag var så exalterad inför min första träning att jag bara kunde sova två timmar på natten.

”Går igenom perioder”

I fjol var Forsberg outstanding för sitt RB Leipzig och svarade för hela 22 assist – flest av alla spelare i Europas största ligor.

Den här säsongen har det ”bara” blivit två.

– Svårt att säga varför. Ibland går man igenom perioder där saker och ting inte klaffar. Jag har ändå gjort bra prestationer och jag vet vad jag går för. Om jag får vara frisk kan jag ligga på 15-20 poäng. Men egentligen spelar de individuella siffrorna mindre roll, det viktigaste är att hjälpa laget till framgång, säger Emil Forsberg.

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM