Otäcka scener på Tele2 Arena

avPer Bohman

Häckens Rasmus Lindgren förd till sjukhus

1 av 5 | Foto: Bildbyrån

Först knockades han ur medvetande.
Sen vägrade en groggy Rasmus Lindgren lämna planen.
– Det var "spooky", säger tränaren Peter Gerhardsson efter att Lindgren förts med ambulans till akuten.

Häcken vann den svängiga matchen med 3–2, men efteråt handlade allt snack om Rasmus Lindgren. Mittbacken hade stått för en exemplarisk insats under den första timmens spel och bortalaget ledde också matchen med 1–0 efter mål av Alhassan Kamara.

Då skallade Lindgren ihop med Hammarbys Pa Dibba och föll handlöst till marken.

– Det var läskigt. När han ställde sig upp så trodde jag att han hade klarat av smällen, men nej – det var otäckt.

”Hans ögon spärrades upp”

För väl uppe från marken började Lindgren – på grund av hjärnskakningen – agera besynnerligt. Han puttade undan lagkamrater och läkare som ville erbjuda honom hjälp, vägrade lämnade planen och uppträdde ilsket på ett bortkommet vis.

– Hans ögon spärrades upp och så var han nästan aggressiv mot sina lagkamrater, säger berättar Pa Dibba.

Häckens tränare Peter Gerhardsson uppfattade situationen som olustig.

– Jag såg direkt att det var byte som gällde. Han såg inte bra ut... nej det var spooky. Han blev ju förbannad på olika där ute och var riktigt borta. Jag såg direkt från sidlinjen att han behövde bytas ut, berättar Gerhardsson.

Kördes till akuten

Efter ett par minuters tumult verkade Lindgren själv inse allvaret. Han satte sig ned på marken och accepterade att bäras ut på bår. Utanför planen kom han till sans igen, och kunde prata ordentligt med läkarpersonalen. Därefter kördes han med ambulans till akuten. I samband med att Lindgren lämnade matchen kunde Hammarby både kvittera, och sedermera ta ledningen med 2–1.

– Vi får se vad som händer med Rasmus nu, säger Gerhardsson.

Bäste kompisen Farnerud orolig

Lindgren antas ha fått en rejäl hjärnskakning, men information senare under kvällen tydde på att det inte var allvarligare än så. Bäste kompisen i laget, segerhjälten Alexander Farnerud som skickade in 3–2-målet med fyra minuter kvar, blev lättad av beskedet.

– Han visste ju inte vad som hände på planen. Vi fick reda på att han kom till medvetande sen. Att han kunde prata. Det var skönt.