”Zlatan otålig och besviken på PSG”

FOTBOLL

Uppgifter: Stora vändningen för svenskens framtid

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic har ryktats bort från PSG under nästan hela säsongen.

I dag uppger l’Equipe att Zlatan inte vill något hellre än att förlänga kontraktet – och att svenskstjärnan är besviken på att PSG ännu inte erbjudit honom det.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain håller på att rinna ut och svenskstjärnans framtid är alltjämt oklar. I Italien har det spekulerats i att han vill tillbaka till Serie A och i England har det spekulerats i att han vill testa sin lycka i Premier League.

Zlatan har även kopplats ihop med klubbar från bland annat Kina, USA och Turkiet.

Pikade PSG

Nu uppger dock Frankrikes största sporttidning, l’Equipe, att svensken inte alls vill lämna Paris. I stället uppger l’Equipe att Zlatan är väldigt mån om att förlänga ytterligare en säsong med PSG – men att han börjar bli otålig då det ännu inte kommit något bud från PSG:s håll.

När svensken prisades som Årets spelare på den franska fotbollsgalan fick han en fråga från RMC varför han väljer att flytta.

– Jag är inte säker på att göra det. Det kommer ett beslut snart. Men ni vet, en relation handlar om två människor, inte bara en, sade Zlatan.

Helena besviken

Enligt l’Equipe är avslutningen på citatet en tydlig pik mot PSG-ledningen som ännu inte gjort slag i sak. Dessutom ska svenskens sambo, Helena Seger, vara besviken på att klubben inte visar tillräcklig uppskattning.

Tidningen uppger att Zlatan vill ha sin framtid klar för sig innan Frankrike-EM sparkas igång den 10 juni. Samtidigt uppges PSG fatta sitt slutliga beslut efter den franska cupfinalen den 21 maj.

Trots att Zlatan hoppas på en PSG-förlängning finns även två konkreta bud från annat håll på bordet, uppger l’Equipe. Det enda ska vara ett ”astronomiskt” sådant från Kina och en engelsk klubb, troligtvis Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM