Hyllades vid sin återkomst

Förre skyttekungen fick ta emot stående ovationer på Old Trafford

MANCHESTER. Manchester United vann stort.

Då blev kärleken från fansen storartad.

Efter matchen i Europa Leauge stod klubbens förra spelare Robin van Persie och tog emot stående ovationer på Old Trafford.

Matchen var över, Manchester United hade vunnit med 4-1 och Paul Pogba klängde  sig fast på Zlatan Ibrahimovic rygg på väg ut i spelargången.

Kvar stod en ensam spelare.

Den här kvällen en motståndare.

Men samtidigt en kär gammal vän.

Anfallaren Robin van Persie, som vann skytteligan med 26 mål när United vann titeln 2013 men nu spelar i Fenerbache, tog under torsdag kväll emot hyllningarna med armarna i skyn.

Hyllades under matchen

Det blev förlust med 1-4 mot förra klubben och möjligen en klen tröst för det. Men samtidigt ett ögonblick, ett av sportens fina ögonblick, på det som han kallade för "hemmaplan" dagen före match.

Och redan under mötet i Europa League visade United-fansen sin uppskattning.

De skanderade hans namn och applåderade hans skott som gick utanför i andra halvlek i ett av de få anfall som Fenerbache hade. Och sen när han gjorde mål, Fenerbaches enda, var det efter en fin löpning in i boxen där han mötte Emmanuel Emenikes inlägg.

Även målet applåderades - det hade United-fansen råd med efter dubbla mål av Paul Pogba och klar seger.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.