Drömmålet startade Arsenals kross

Foto: AP Sport
FOTBOLL

Ett drömmål, en ovanlig engelsk dubbel och ett Mesut Özil-hattrick.

De var de tre huvudingredienserna när Arsenal körde över Ludogorets med 6-0.

– Briljant laginsats, skriver Özil på Instagram.

Bulgariska Ludogorets kom till Emirates för att försöka stjäla en pinne mot Arsenal.

Men redan efter tolv minuter satte Alexis Sanchez tonen för kvällen. I en blixtrande omställning fintade han först bort en Ludogorets-back i vänstra delen av straffområdet innan han tittade upp och kyligt placerade in 1-0 med en lobb förbi en helt överspelad Vladislav Stojanov i målet.

– Det är en delikatess verkligen, så kyligt. Han tittar upp och ser att målvakten är långt ute och så skyfflar han bara in den i bortre, säger Pontus Kåmark i Viasat.

Ovanlig brittisk dubbel

Arsenals 2-0 var inte mycket sämre det. Theo Walcott fick bollen strax utanför straffområdet och bombade upp bollen i taket.

3-0 satte Alex Oxlade Chamberlain direkt i andra halvlek och fullbordade därmed en ovanlig brittisk dubbel. Enligt statistikföretaget Opta Sports var det nämligen första gången som två engelsmän gjorde mål i samma Champions League-match för Arsenal sedan 2000 när Ray Parlour och Lee Dixon hittade nätet.

Matchen avslutades sedan med tre raka mål från Mesut Özil som därmed noterade sitt första hattrick i Arsenal-tröjan.

– Boom bam, Arsenal! En briljant laginsats och jag är väldigt glad över mitt första hattrick!, skriver Özil efter matchen på Instagram.

I grupp A vann även PSG som planerat hemma mot Basel och därmed är det enda spännande som återstår vem av de båda jättarna som vinner gruppen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se