MFF:s svar efter brytningen

Foto: Molins lämnar Malmö FF.
FOTBOLL

Guillermo Molins lämnar Malmö FF.

Men klubben kommer inte leta efter någon ersättare.

– Vi har de tre bästa forwardarna i allsvenskan, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Diskussionerna kring Malmös anfallare Guillermo Molins framtid hart pågått länge. Redan för en månad sedan rapporterade Sportbladet att ett nytt kontraktsförslag lagts fram. Men parterna har inte kunnat komma överens. I dag kom beskeder att anfallaren lämnar.

– Vi har velat båda två och vi har tyvärr inte kommit överens. Vi har haft bra samtal hela vägen in och jag tycker att vi har gjort vad vi kan, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.se.

Letar ingen ersättare

Malmö FF kommer inte att leta efter någon ersättare, utan känner sig nöjda med anfallarna Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson och Jo Inge Berget som spelat på kanten under sin tid i klubben. Dessutom finns den unge Teddy Bergqvist,

– Vi har de tre bästa forwardarna i allsvenskan, vi har en ung som står och stampar. Det är inte nödvändigt med någon förstärkning, säger Daniel Andersson.

”Gische” som spelat i klubbens A-lag sedan 2008, är en ikon i klubben.

– Det har inte påverkat agerandet mer än att vi alltid ser till spelaren och personen. Vi förstår hans värde. Vi vet vad han har gjort innan. Vi väger in allt. Jag tycker vi har sagt det hela tiden, säger Daniel Andersson.

Går som bosman

Eftersom Molins kontrakt går ut på torsdag kommer 27-åringen att lämna som bosman.

Både svenska och utländska klubbar ska ha visat intresse.

– Förr eller senare var vi ju tvungna att komma dit. Nu var det inte många dagar kvar på kontraktet, så det var ju nödvändigt att komma till ett avslut, säger Daniel Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM