Så ska de stoppa Schweiz storstjärna

FOTBOLL

”Ligga tajt – och hoppas på nya efterslängar”

Foto: Linda Sembrant.

ROTTERDAM, HOLLAND. Stoppar du Ramona Bachmann stoppar du Schweiz.

För att störa storstjärnan tänker Linda Sembrant ligga tajt – och hoppas på nya efterslängar från den lynniga anfallaren.

– Det bevisar att man kan vara på henne och att hon då blir lite retad, säger Sembrant.

Ingen blågul spelare matchas hårdare än Linda Sembrant. I söndags spelade mittbacken 90 minuter för sitt Montpellier, i onsdags hela OS-kvalet mot Norge och nu ser hon ut att starta mot Schweiz.

I speltid blir det…

– Jag har slutat räkna, säger 28-åringen.

Inom en vecka kan bli tre matcher. Hur är det?

– Väldigt intensivt. Men någonstans har man en skön känsla och det är bara ösa på den. Vila efter, vara redo att suga ut allt den här veckan.

Dennerby: Hon skapar ytor

Mot Schweiz ser det ut som att Nilla Fischer vilar och Emma Berglund kliver in i mittförsvaret. Huvuduppdraget blir att stoppa Ramona Bachmann, som efter åtta år i damallsvenskan nu spelar i Wolfsburg.

– De är inte lika skickliga i försvarsspelet som i anfallsspelet, men har man en spelare av Ramonas klass kan det ställas till massa konstiga och oväntade saker med hennes kreativitet och tempoväxlingar. Med och utan boll. Hon skapar ytor till andra spelare, säger den svenska spionen Thomas Dennerby.

"Ligga tajt och bromsa"

Linda Sembrant vet hur kvick, teknisk och hetlevrad Bachmann är. Schweiziskan har en historia av efterslängar, vilket svenskan bara skulle se som ett tecken på att de fått henne ur balans.

– Hon är extremt duktig när hon har boll med fart. Där är hon vass. Det blir att försöka få ner farten, ligga så pass tajt och bromsa den.

Ni ska tidigt ligga i rygg?

– Ja, kommer vi i press tidigt så får hon inte ytan för att växla upp.

ARTIKELN HANDLAR OM