”Var inte snyggt – taskiga förhållanden”

FOTBOLL

AIK-kaptenens kritik mot egna ledningen

Andreas Alm fick sparken under uppmärksammande former.

Nu kritiserar lagkaptenen Nils-Eric Johansson egna ledningen.

– Det var inte snyggt mot Andreas som gjort så enormt mycket för klubben, säger han till Expressen.

Det har gått lite mer än en vecka sedan det stormade kring AIK.

Tränaren Andreas Alm påstods ha fått sparken, men visste själv inget under en uppmärksammad torsdagsträning, innan han senare (officiellt) fick sparken under fredagsmorgonen.

– Skälet är att den rådande situationen totalt sett inte är bra för AIK. När kort- och långsiktig potential idag summeras för de områden som definierar hur AIK mår med Alm som chefstränare så är beslutet att vi idag nått vägs ände, sa sportchefen Björn Wesström då.

”Inte snyggt mot Andreas”

Nu kritiseras hanteringen av ”Alm-soppan” av den egna lagkaptenen Nils-Eric Johansson.

Andreas Alm som fick lämna under rätt halvtaskiga förhållanden. Det kan man lugnt säga. Eller, heltaskiga. Det var inte snyggt mot Andreas som gjort så enormt mycket för klubben, säger han till Expressen.

Alm var med som tränare/assisternade tränare i AIK under åtta säsonger och Nils-Eric Johansson är framför allt besviken på hur avslutningen i klubben sköttes.

– Att det kom ut. Att sätta honom i en position där det var klart men ändå inte klart rent pappersmässigt, och ändå genomföra en (sista) träning. Framför en ganska hungrig journalistskara som vet saker, och där vi inte kan bekräfta.

”Hungrig journalistkår”

AIK-kaptenen berättar han själv tog upp kritiken med klubbledningen som förstod och medgav att det blivit fel senare.

– Jag tog upp det med både Björn (Wesström, sportchef) och de högre upp. Pratade om att det inte var någon bra torsdag, ingen bra dag på jobbet för spelarna och tränarna att stå framför en hungrig journalistkår som har saftig information, som inte är bekräftad men närapå.

ARTIKELN HANDLAR OM