”Några idioter som ställer till det”

FOTBOLL

Svenskar på firmaresa till Old Trafford

Foto: PRIVAT

United-supportern Dragan Jurcevic, från Götene, hade sett fram emot drömresan.

När han lämnade Old Trafford var han skakad och hade inte fått se skymten av sitt favoritlag.

– Det är poliser överallt, säger 46-åringen till Sportbladet.

Mötet mellan Manchester United och Bournemouth ställdes in sedan polisen hittat ett misstänkt föremål, som senare sprängdes, på Old Trafford.

Dragan Jurcevic var på plats för att för första gången se sitt favoritlag. Han åkte till Manchester med 25 andra säljare på en däcktillverkare i Sverige.

”Det var en drömresa”

Det var, enligt honom, den ultimata firmaresan, och den inleddes med ett studiebesök på ”Drömmarnas teater”.

– Det var en drömresa och allt var planerat. I går var vi på en rundtur på stadion, och vi såg fram emot matchen. Sedan är det några idioter som ställer till det. Det är så jävla tråkigt, men det viktigaste är att det inte hände något. Det är ingen skada skedd, förutom besvikelsen. Det var första gången jag skulle åka på en match, och så blev det ingen, säger Dragan Jurcevic.

Kopplad till gasledning

Sällskapet satt på ena kortsidan när  arenan plötsligt började tömmas på åskådare. Då kände svenskarna inte till hotbilden, att polisen hittat en mobiltelefon som var kopplad till en gasledning.

– Det var hur mycket poliser som helst och ovanför cirkulerade en helikopter. Först trodde jag att det var någon viktig person som var där. Sedan fick två sektioner sitta kvar medan två sektioner utrymdes. Brinner det? Är det bomber? Det var lite obehagligt. Vi satt där i en timme utan att få veta något. Vi hade ingen aning om vad som hände.

Fick beskedet från Sverige

Först när Dragan Jurcevic fick ett sms från en vän i Sverige förstod han allvaret.

– Han skrev att det var en bomb på Old Trafford. Hur fan kunde han veta det innan oss? De ville väl inte skapa panik, och det blev ingen panik. Det måste man ge dem en eloge för. Det var så jävla tyst när arenan utrymdes. 75 000 personer skulle ut, och det var heltyst.

När Sportbladet pratar med Dragan Jurcevic har han och kollegorna lämnat Old Trafford och tagit sig till Manchesters centrala delar.

– Det är poliser överallt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM