Sverige? Respass redan i gruppspelet

FOTBOLL

Sverige får packa väskorna tidigt enligt analysföretaget

Foto: Snart är det dags för EM

Spanien vinner mot Belgien i finalen och Tyskland åker ut redan i kvarten.

Så lyder ett par av utgångarna i EM om man får tro analysföretaget Bisnode.

Sverige? Får respass redan i gruppspelet.

Här kommer en spolier alert för den som är av uppfattningen att utgången av ett mästerskap går att räkna ut på förhand med statistikens hjälp.

Analysföretaget Bisnode har nyligen tillverkat en okommersiell app där man baserat på big data, matchstatistik, och analytiska modeller har förutsett det mest troliga utvecklingsscenariot i fotbolls-EM i Frankrike.

"Vet hur varje match slutar"

Genomgångar av lagens och spelarnas målfarlighet och form, styrka i anfall och försvar och historiska resultat är några av parametrarna som ligger till grund för uträkningen.

"På det här sättet kan vi sammanställa varje lags offensiva och defensiva styrkor som sedan används i tusentals simuleringar av samtliga matcher för att förutse utgången", skriver Bisnonde på sin hemsida och slår självsäkert fast:

"Vi vet hur varje match kommer sluta, resultatet av gruppspelet, utgången av slutspelsträdet och slutligen vilket lag som vinner hela turneringen".

Bisnode frånsäger sig dock allt ansvar från hur denna information används och avråder från att med denna uträkning som grund ägna sig åt någon form av betting.

Tysk flopp

Samtidigt slår man fast att Spanien återigen – för tredje gången i följd – tar hem EM-bucklan. Detta efter en finalmatch mot den svenska gruppspelsmotståndaren Belgien.

En av de stora förhandsfavoriterna Tyskland beräknas floppa och slås ut redan i kvartsfinalen.

För svensk del kommer turneringen inte ens vara så länge om man får tro analysföretaget.

Enligt Bisnode slutar Sverige sist i gruppen och har endast 0,10 procent chans att vinna hela mästerskapet.

ARTIKELN HANDLAR OM