Dif bröt trist svit – vann mot HIF

avFredrik Jönsson

Foto: BILDBYRÅN

Djurgården bröt en dyster svit.

Efter tre raka förluster vann laget hemma mot Helsingborgs IF.

Det blev en 3–0-seger för Dif.

– Jag tycker det är starkt att komma tillbaka så här efter några jobbiga matcher, säger Jesper Karlström till C More.

Efter en strålande inledning av allsvenskan med tre raka vinster har Djurgården förlorat sex av de senaste sju matcherna. En dyster svit med tre raka förluster bröts på söndagen med en vinst mot Helsingborgs IF.

Det blev en hemmavinst med 3–0.

– Det känns som vi är mer på tårna i dag. Vi gnuggar på i dag och vi har mer energi. Jag tycker det är starkt att komma tillbaka så här efter några jobbiga matcher, säger Jesper Karlström till C More.

Johnsons sjunde mål

Djurgården dominerade matchen och fick en fin start på Tele2 Arena. I den tolfte minuten nickade Sam Johnson in bollen bakom målvakten Tomer Chencinski.

Daniel Berntsen gjorde Djurgårdens andra mål. I den 52:e minuten sköt han vackert in bollen med vänsterfoten.

Helsingborg tog över matchen och höll i spelet under andra halvan av andra halvlek. Jacob Une Larsson var nära att göra ett självmål för Djurgården, men Hampus Nilsson stod för en riktigt vass räddning när han var snabbt nere och räddade.

Några minuter senare var HIF nära en reducering efter fint samarbete från Jordan Larsson och Mikael Dahlberg.

– Det kändes bättre i andra när vi hade mer boll. Sedan kontrade de in ett tredje mål, det var jävligt synd, säger Darijan Bojanic till C More.

Båda på 15 poäng

Men i stället för ett HIF-mål fastställde inhopparen Jesper Karlström 3–0 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

– Jawo är kylig och spelar snett inåt bakåt till mig. Ranégie är smart och hoppar över bollen, så det är bara att sätta dit den, säger Karlström.

Djurgården har spelat in 15 poäng efter elva omgångar av allsvenskan. Helsingborg har samma poängskörd.

Två skador

Det kan dock bli en dyrbar vinst för Dif.

Tränaren Pelle Olsson tvingades byta ut Haris Radetinac, som gjorde comeback för första gången på tio månader, och mittbacken Marcus Hansson. Tränaren är inte nöjda med spelschemat de haft med tre matcher på sex dagar.

– Det är ofattbart att det kan vara så. Det var flera spelare som hade behövt byta. Vi får vara nöjda om de stannar med de här skadorna, säger Olsson, som inte vill se någon allvarlig skada på Radetinac.

Djurgården fick ta emot stående ovationer av hemmapubliken efter tre poäng.

– Jag är otroligt imponerad av spelarnas fysiska prestation. Sedan det mentala också, att spela bra från första början. Vi gick inte ut och försvarade oss till segern, vi spelade bra. Jag är otroligt imponerad av spelarna, det var en grym prestation, säger tränaren Pelle Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM