Då: derbysmäll Nu: skadesmäll

avPer Bohman

Djurgården får klara sig utan stjärnorna mot KFF

Radetinac gjorde comeback i derbyt. Nu tvingas han till ny vila.

Först åkte Djurgården på en derbysmäll.

Nu åker de på en... skadesmäll.

Haris Radetinac och Kevin Walker missar matchen mot Kalmar FF.

– Det svider som fan att missa de här matcherna, säger Walker.

Det har varit oroligt i Djurgården efter derbyförlusten mot AIK. Delar av supporterkollektivet har riktat kraftig kritik mot laget och tränarstaben, och uttryckt sin ilska över att derbyförbannelsen lever vidare.

En seger mot Kalmar FF vore välkommen i det pressade läget, men tränaren Pelle Olsson få klara sig utan sina två kanske viktigaste spelare. Haris Radetinac gjorde sin första allsvenska match sedan sommaren 2015 mot AIK, men är inte redo att återigen kastas ut i hetluften.

"Det blir inget spel"

– Det är ett för tätt matchande just nu. Han måste återhämta sig, även om Haris var jättebra mot AIK och visade sin kvalitet direkt, säger Pelle Olsson.

Kevin Walker tränade för fullt under onsdagen, och lårskadan är läkt. Lagkaptenen och spelmotorn missar ändå matchen mot Kalmar.

– Det blir inget spel. Det känns bättre i låret och jag var med ordentligt på träningen, men jag, läkarteamet och tränarna har kommit fram till att det är bättre att jag spelar på söndag (mot Helsingborg). Jag vill inte dra upp något och inte kunna spela de två sista matcherna inför uppehållet, säger Walker och fortsätter:

– Som det känns just nu så skulle jag ha kunnat lira, men det är lömska skador och man får vara på den säkra sidan.

"Svider som fan"

Lagkaptenen har mått dåligt över att inte ha kunnat bidra de senaste omgångarna, särskilt som resultaten varit svaga.

– Det svider som fan att missa de här matcherna. Jag har gjort allt vad jag kunnat för att spela, men det är ett tufft spelschema. Man vill vara på planen: det är därför jag är här. Jag missade inte en match på 3,5 i Sundsvall, men ibland blir det så här.

Många tveksamma spelare

Pelle Olsson säger följande om Walkers skadeläge:

– Han är inte redo för match. Han har gjort så lite riktig träning: i dag körde vi bara ett halvt pass. Det är för kort tid och han är inte redo för den ansträngning som en allsvensk match innebär.

Seon-Min Moon var länge tveksam till att spela, men har nu lämnat klartecken. Jesper Karlström, som gjorde allsvensk årsdebut mot AIK, är sliten och kan troligen inte spela 90 minuter.