Salomonsson räddade poäng - efter sent mål

FOTBOLL

IFK Göteborg ordnade 1-1 i kamratmötet

Foto: Bildbyrån

Norrköping gick mot tre poäng i kamratmötet med IFK Göteborg.

Emil Salomonsson ordnade dock en poäng till hemmalaget.

– En viktig poäng, men det var ändå bitterhet i omklädningsrummet efteråt, säger högerbacken.

Efter en mållös första halvlek där IFK Norrköping varit närmast ett ledningsmål kunde Arnór Ingvi Traustason i den 48:e minuten ge ”Peking” ledningen i mötet med IFK Göteborg. Ett instick från Christoffer Nyman hittade fram till islänningen som vände bort Thomas Rogne och via ett distinkt avslut kunde han spräcka nollan.

Efter målet öste IFK Göteborg på för att kvittera - dock länge utan att lyckas.

Emil Salomonsson: "Bra reklam"

Tobias Hysén var en Christoper Telo-klack från att göra 1-1. Mikael Boman fick Andreas Vaikla att sträcka ut fingerspetsarna. Patrik Karlsson Lagemyr fick ett fint läge på en retur. Men bollen verkade inte vilja gå in för IFK Göteborg hemma på Ullevi.

– I svensk fotboll har det snackats mycket om att man ska spela fotboll och tiki-taka och så här. Om vi ska nå framgångar får vi inte glömma den här kampen och intensiteten och det tycker jag det är bra reklam för i dag, säger Emil Salomonsson i C Mores sändning.

I den 87:e minuten klev dock just Emil Salomonsson fram – via nick. Ett vänsterinlägg från Tom Pettersson hittade fram till högerbackens panna, som kunde kvittera till 1-1.

Sju upp till IFK Norrköping

– Nej, det känns bittert nu. Jag var hundra på att vi skulle kunna få in ett till efter att jag nickade in den där. Men det löser sig inte, säger Salomonsson direkt efter slutsignal.

Målet innebar att IFK Göteborg lyckades rädda en poäng hemma mot serieledande IFK Norrköping.

Vad betyder målet för dig efter den missade EM-platsen?

– Varje gång man gör mål eller assist så syns man på sporten på tv. Då glömmer inte folk bort en. Sjätte poängen, det är bara att fortsätta, säger Salomonsson till Sportbladet.

Hur besviken blev du när du inte kom med i EM-truppen?

– Jag hade hoppats på att komma med. Men det är inte över än. Kommer det ett samtal så är jag redo. Det är så jag ser det. EM är slut en bit in i juli.

Det oavgjorda resultatet innebär att avståndet mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg fortsatt är sju poäng, där Norrköping återigen är ensamma serieledare.

Se målen här (extern länk)