Supportrar ropade på Pelle Olssons avgång

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

JÖNKÖPING.
Sjätte förlusten på de sju senaste matcherna.
Då hördes rop om Pelle Olssons avgång.
– Det är logiskt i en storklubb, säger den pressade tränaren.

Djurgårdens kräftgång fortsätter. Trots heta nyförvärv i Magnus Eriksson och Othman El Kabir fick Pelle Olssons manskap stryk med 0–1 mot nykomlingen Jönköpings Södra. Hemmalaget tog därmed sin första seger på tre månader, sedan Tommy Thelin skickat in segermålet efter ett drömanfall från J-Södra.

För Djurgården var det den sjätte förlusten på de sju senaste matcherna. Nu ligger laget blott en poäng över kvalplatsen i tabellen.

”Kan inte ta på mig andras besvikelse”

Efteråt visade delar av bortaklacken sitt missnöje genom att rikta ett budskap till tränaren Pelle Olsson. "Avgå Pelle" hördes nämligen från ståplatsläktaren.

Hur känns det att höra det?

– Det är en logisk följd efter dåliga resultat över tid. Men that's it. Jag fokuserar på mitt jobb och det är att förbereda laget på rätt sätt, säger han och fortsätter:

– Att supportrarna är besvikna och vill rikta den mot någon hör till det här spelet, men det är nog jävligt att förlora matcher. Jag kan inte ta på mig andras besvikelse också, jag har nog med min egen.

"Hör till"

Kan du bara stänga av det?

– Det tillhör den här tillvaron. Om man i en så kallad storklubb förlorar oftare än vad man vinner  – för det har vi gjort i år – så blir det stora besvikelser. Då får man hantera det bara. Men att hantera det är inte att jobba med supportrarna, det är att jobba med spelarna i omklädningsrummet.

Sportchefen Bosse Andersson stöttar sin tränare.

– Alla är besvikna. En huvudperson som Pelle kommer bli kritiserad då. Men han är så rutinerad att han nog känner att det tillhör. Det tillhör kanske en sån här klubb som Djurgården.

Hur är ditt förtroende för Pelle?

– Ett starkt förtroende. Det är det absolut. Vi ska dock vara självkritiska, spelare och ledare. Vi är jävligt besvikna att vi får stryk, så klart. Vi känner press. Men vi ska resa oss tillsammans.

”Vi är jättenöjda med Pelle”

Nyförvärvet Magnus Eriksson är "chockad över att Djurgården inte ligger bättre i tabellen", men vill inte lägga någon skuld på Pelle Olsson.

– Djurgården ska vinna fotbollsmatcher och det gör vi tillsammans. Vi är jättenöjda med Pelle och vi kommer att köra på. Och vi kommer att vända det här.

Han förstår däremot att fansen är besvikna.

– Det är en fin skara supportrar som kommer ner och tyvärr får se noll poäng hem till Stockholm. Men vi ska betala tillbaka. Och det ska vi göra redan på måndag mot Sundsvall.