”Hoppas att han är här nästa samling”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Hintar om oväntad vändning: ”För bra för att inte spela”

Foto: TT och Pontus Orre
Erik Johansson och Andreas Granqvist.

Erik Johansson har slutat i landslaget.

Men Andreas Granqvist tror att han kan ändra sig.

– Vi får se hur det här slutar, säger lagkaptenen.

Förra veckan kom det minst sagt överraskande beskedet att Erik Johansson – startspelare i EM – väljer att avsluta sin landslagskarriär.

– Efter EM kände jag mig ganska oinspirerad och trött på landslagsfotboll. Jag tror att jag mår bäst av att helt och hållet fokusera på klubblaget istället, sa mittbacken.

”För bra spelare”

Beskedet kom som en överraskning för Andreas Granqvist.

– Absolut. Jag hade inte hört det från Erik själv. När truppen släpptes så hörde jag av mig till honom och frågade vad som händer. Jag sa att jag tycker han är en för bra spelare för att inte spela i landslaget.

Och ”Granen” antyder att Johansson kanske, kanske kan komma att ändra sig.

– Vi får se hur det här slutar framöver men jag tycker att Erik gjorde ett bra EM och jag hoppas så klart att han snart är tillbaka, kanske redan till nästa samling, säger landslagets kapten.

”Ville värva honom”

Han avslöjar också att han hörde av sig till Erik Johansson av två anledningar. Dels få honom att ändra sig angående spel i landslaget, dels försöka locka över honom till sitt ryska klubblag Krasnodar.

– Jag ville få honom till min klubb i Ryssland. Vi tappade ju Ragnar Sigurdsson till Fulham så jag ville ha in en ny skandinav i laget, men så blev det tyvärr inte. Erik verkade sugen, men Ståle (Solbakken, FCK Köpenhamns tränare) håller hårt i sina grabbar.