Beskedet – Barça hotar att stämma

avAndreas Käck

Publicerad:

Brevet fick Barça att se rött: ”Visade ingen respekt”

Foto: TT
Gabriel Barbosa.

29 augusti kom Santos varning om Gabriel Barbosa.

En dag för sent enligt Barcelona – som nu hotar att stämma den brasilianska klubben.

– De respekterade inte vårt avtal, säger presidenten Josep Maria Bartomeu.

När Barcelona värvade Neymar från Santos år 2013 ingick även en överenskommelse om den brasilianska klubbens andra jättetalang – Gabriel Barbosa.

Barça skulle, enligt avtalet, få ”första tjing” på löftet för en kostnad av 29 500 000 euro.

Därav förvåningen när Santos först den 29 augusti informerade Barça om att Inter kommit med ett bud för spelaren som kallas ”Gabigol”.

”Brådskande situation”

I brevet skrev den brasilianska klubben:

”I enlighet med paragraf 4 kommer Barcelona att få tre arbetsdagar på sig att uttrycka sin intention om att använda sin option för spelaren. Dock har Santos FC fått ett bud från en tredje klubb i går (28 augusti, reds.anm) och, vilket Barcelona är fullt medvetna om, måste en övergång till Europa vara färdig senast 31 augusti. I denna brådskande situation ber vi nu ödmjukt Barcelona att uttrycka sin intention om att använda sin option för spelaren senast 30 augusti klockan 05.00 brasiliansk tid, alltså 10.00 spansk tid”.

Santos skrev också att ett eventuellt uteblivet svar från Barcelona skulle tolkas som ett grönt ljus för att sälja ”Gabigol” till Inter.

Och redan på kvällen den 30 augusti bekräftades affären.

”Ingen respekt”

Nu hotar Barcelona att stämma Santos.

– De respekterade inte vårt avtal. De försökte mörka affären, så vi kommer att försvara våra rättigheter in i det sista, säger Barças president Josep Maria Bartomeu enligt RAC.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM