Kirurgens oro efter Maradona-bilderna

Kan tvingas skaffa proteser

avAndreas Käck

En video på Diego Maradona, 57, skapar oro.

Legendaren kan knappt gå.

– Lösningen är att operera och sätta in proteser, säger kirurgen German Ochoa enligt Marca.

Diego Maradona blev nyligen klar som tränare för Dorados de Sinaloa i mexikanska andraligan.

När han gjorde sitt första träningspass i mitten av september spreds bilder som visade att den 57-årige legendaren hade problem att gå – och nu tycks tillståndet ha förvärrats ytterligare.

Färska bilder visar att Maradona har stora problem att över huvud taget stå på benen.

”Har inget brosk”

Enligt hans kirurg, German Ochoa, är läget allvarligt.

– Maradona har svår artros i sina två knän. Han har inget brosk kvar, så benen gnider mot varandra och orsakar mycket smärta. Det blir inflammerat och han får svårt att röra sig, säger han.

Ochoa har känt Maradona sedan 2004, då han opererade legendarens högra knä. Han berättar att man gjorde ett ingrepp så sent som i juni, så att Maradona skulle kunna närvara på fotbolls-VM.

”Smartaste lösningen”

Men nu är tillståndet så pass allvarligt att Maradona – enligt Ochoa – kommer tvingas skaffa proteser.

– Lösningen är att operera och sätta in proteser. Det kommer inte gå så långt att han inte kommer kunna gå, så illa blir det inte. Tekniken går framåt och möjliggör den här, smartaste lösningen – att operera, säger Ochoa enligt Marca.

Maradona har sagt att han ser äventyret i Mexiko som en nystart i livet. Detta efter en tämligen stökig sommar där legendaren bland annat fördes till sjukhus efter mötet mellan Argentina och Nigeria i VM och senare filmades uppenbart berusad utanför vitryska Dinamo Brest-stadion – där han var ordförande.

1 av 3 | Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll