Svarar på kritiken: ’Vad ska jag göra?’

Marcus Berg om måltorkan: ”Vet vad jag gör...”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Mållös i 370 dagar och återigen sågad av C More-experten Alexander Axén.

Men Marcus Berg tar inte åt sig.

– Han, ni och alla andra får tycka vad ni vill, säger Blågults anfallare.

Han öser in mål i klubblaget Al Ain, men i landslaget har Marcus Berg hamnat i en rejäl torka och inte gjort mål på 370 dagar. Efter 0-0-matchen mot Ryssland i går fick han, återigen, tung kritik av C More-experten Alexander Axén.

– Man ser på hans kroppsspråk att han inte tror på det själv. Och vi kan inte ha forwards som inte gör mål, sa Axén.

”Vad ska jag göra?”

Det är inte första gången Berg får kritik av just Axén. Det hände i VM och det hände efter den första Nations League-matchen mot Turkiet i början av september.

Hur ser du på det?

– Äsch, jag läser det inte. Det är ni som ger mig de uppgifterna. Vad ska jag göra liksom? Det är inget som rör mig i ryggen. Jag analyserar det jag gör, det Peter (Wettergren) och Janne (Andersson) tycker att jag gör bra och mindre bra, det är det viktiga. Sen får han (Axén), ni och alla andra tycka vad ni vill, säger Berg.

”Vet vad jag gör bra”

Som ändå förstår att kritiken framförs.

– Klart man får kritik, det får man alltid. Men jag vet vad jag gör bra och mindre bra och vad jag kan göra bättre. Jag har ändå kommit till en del chanser, men har bara inte fått dit den. Klart att det är tungt när man analyserar efteråt men under matcherna är det ingen stress, säger Marcus Berg.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Sveriges matcher i Nations League 00:12