Legendaren klar – blir huvudtränare

Thierry Henry tar över Monaco

avAndreas Käck, Simon Sjöstrand

Har var en firad stjärna som spelare.

Nu har Thierry Henry, 41, landat sitt första jobb som huvudtränare – i AS Monaco.

– Jag är tacksam för möjligheten, säger fransmannen till klubbens hemsida.

Thierry Henry var 16 år gammal när han debuterade för Monacos A-lag som spelare.

Nu sluts cirkeln.

Legendaren har fått jobbet som Monacos huvudtränare. Efter samstämmiga uppgifter i franska medier bekräftade klubben nyheten på lördagen.

Får treårskontrakt

– Först och främst tackar jag Monaco för möjligheten att träna laget i den här klubben som är så speciell för mig. Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Monaco och ser fram emot utmaningen. Jag kan inte vänta på att få träffa spelarna och börja arbetet tillsammans med dem, säger Henry till klubbens hemsida.

Henry – som under sin spelarkarriär gjorde över 250 matcher för Arsenal och runt 80 matcher för Barcelona – har skrivit på ett treårskontrakt.

”Ett enkelt val”

Han tar över från Leonardo Jardim, som nyligen fick sparken efter en svag inledning på säsongen i Ligue 1.

Monacos vd Vadim Vasilyev är nöjd med att ha landat Henry.

– Hans kunskap om fotboll, hans passion för spelet, hans arbete på högsta nivå och hans engagemang för våra färger gjorde det här till ett enkelt val. Thierry är medveten om arbetet som ligger framför honom och är ivrig att få börja sitt nya jobb. Han kan räkna med vårt förtroende och fulla stöd i hans jobb med att få in ny dynamik i laget, säger Vasilyev.

Henry har på senare tid varit assisterande förbundskapten i Belgiens landslag. Nu får han för första gången huvudansvaret för ett lag.

Foto: Petr David Josek / TT
Thierry Henry.
ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1

Fotboll