Kritiken mot Mourinho: ”Det är pinsamt att se”

Man United-tränarens försvar: ”Första gången för Lindelöf”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Manchester United blev utspelade av Juventus.

Efteråt riktades massiv kritik mot José Mourinho.

– Juventus utklassade United. Det är pinsamt att se, säger klubbikonen Paul Scholes.

Manchester United fortsätter att halta i sitt spel.

Under gårdagen blev laget utspelade av italienska Juventus hemma på Old Trafford i första halvlek och föll till slut med 0–1 efter mål av Paulo Dybala.

– Det är klart att det är surt att vi inte får med oss resultat, men de gör en mycket bättre första halvlek än vad vi gör. Men sedan kommer vi ut i andra och höjer oss rejält. Jag tycker att vi förtjänar ett bättre resultat. Jag vet inte vad som hände i första halvlek, vi gav dem för mycket ytor och för mycket respekt, sa svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

”Pinsamt att se”

Efteråt riktades dock massiv kritik mot Manchester United-tränaren José Mourinho.

Hans lag hade inte mer än 39,6 procent av bollinnehavet och klubbikonerna Paul Scholes och Rio Ferdinand tyckte att Mourinhos taktik inte ”var värdigt Manchester United”.

– Juventus utklassade United över hela planen. De förtjänar beröm efter en sådan bortainsats mot en stor klubb – inte stort lag som det en gång var – och är så sammansvetsade. Det är så mycket klass i det laget. När United har bollen ser de nervösa ut. Är Mourinho nöjd med det? Kanske, vem vem? Men det är ganska pinsamt att se, säger Scholes i BT Sports studio enligt Daily Mail.

– Det liknande de två senaste matcherna där United börjar med att ligga under med ett mål. Om jag ska försöka summera matchen kan det liknas vid en match mellan män och pojkar, fortsätter Rio Ferdinand.

Mourinhos försvarstal

Efteråt fick José Mourinho besvara kritiken.

Då gav han sig på den egna spelartruppen och menar att den inte är tillräckligt bra för att mäta sig med Juventus.

– Hur vi ska nå Juventus nivå? Eller Barcelona, Real Madrid, Manchester City? Ja, vi måste värva de bästa spelarna, men det är inte lätt. Många av de bästa spelarna spelar redan i de här klubbarna så vi får jobba med det vi har och försöka förbättra de spelarna. I dag (läs i går) såg vi till exempel en fantastisk Giorgio Chiellini och en fantastisk Leonardo Bonucci men även (Chris) Smalling och Lindelöf gjorde en positiv insats. Det är första gången Lindelöf spelade en match av den här dimensionen och det var en bra insats, säger Mourinho.

Manchester Uniteds nästa Champions League-match spelas borta mot Juventus onsdag 7 november.

Publicerad:

LÄS VIDARE