Magdalena Eriksson missar OS-premiären mot USA

TOKYO. Svenska landslaget valde in i det sista att mörka mittbacken Magdalena Erikssons skadeproblem.

– Tränat fullt. Alla har tränat för fullt och har gjort det dem sista passen, sa Peter Gerhardsson dagen innan premiären.

När startelvan släpptes var det utan Chelseakaptenen.

Det var i den sista träningslandskampen mot Australien i mitten på juni som Magdalena Eriksson klev av skadad.

– Magdalena fick en känning i vänster vad när hon gick upp i en nickduell i första halvlek. Hon kände då att det var något i vaden och vi tog ut henne direkt. Hon gick utan besvär och inte speciellt ont. Vi vill absolut inte chansa att spela vidare med henne förstås, sa landslagsläkaren Mats Börjesson då.

När de svenska utlandsproffsen sen samlades i Göteborg deltog Eriksson i början av de gemensamma träningspassen, sen klev hon av och körde individuellt.

– Vi har valt att ta det steg försteg och bygga upp det successivt efter den känning jag hade mot Australien så det känns klokt och det känns tryggt och det går framåt, sa Magdalena Eriksson själv.

Behöver vi vara oroliga för OS?

– Nej.

Mörkade skadan

Efter det har det svenska landslaget inte släppt fram Eriksson till media. Trots att det har funnits förfrågningar.

På presskonferensen inför matchen fick Peter Gerhardsson frågor om Erikssons status från såväl amerikansk som svensk press.

– Tränat fullt. Alla har tränat för fullt och har gjort det dem sista passen, sa Peter Gerhardsson dagen innan premiären.

Nu visar det sig dock att Eriksson inte är helt spelklar. Hon är en av de spelare som inte finns med i matchtruppen mot USA.

– Vi gör bedömningen att Magdalena behöver ett par ytterligare dagar av full träning med laget för att kunna kliva in och prestera hundraprocentigt i det här tuffa matchandet som väntar i OS. Därför har vi gemensamt i ledningen tagit beslutet att ställa över henne från spel i dagens öppningsmatch mot USA, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till förbundets hemsida.

Matchen mot USA börjar 10.30.

Magdalena Eriksson individuellt under uppladdningen i Göteborg.
Magdalena Eriksson individuellt under uppladdningen i Göteborg.

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.