Hyllar Sverige efter förlusten: ”Kan definitivt gå hela vägen”

Tony Gustavsson.
Tony Gustavsson.

SAITAMA. Tony Gustavssons Australien fick se sig besegrat av Sverige.

Då valde svensken att hylla motståndarna.

– Fortsätter det så här kan de definitivt gå hela vägen, säger Gustavsson.

Det var med högt huvud som Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson mötte media efter 2–4-förlusten mot Sverige.

Trots allt så hade de gjort en väldigt bra insats, när de lyckats stänga ner det mesta av den svenska offensiven under matchens inledande timme.

Men...

– Jag tycker vi dominerar Sverige i en timme. Taktiskt lyckas vi låsa deras presspel. Stoppa deras kontringsspel. Men Sverige är så ruggigt bra just nu att det räckte med att de hade en tiominutersperiod där mellan 50–60. Då gjorde de två mål, säger Tony Gustavsson efter matchen.

– Det måste varit en otroligt underhållande match att titta på. Så klart jag är besviken över resultatet, men jag är faktiskt väldigt stolt över prestationen.

”De är i ett flow”

Den australiska prestationen gick inte obemärkt förbi. Efter matchen valde svenska målvakten Hedvig Lindahl att kliva fram till Australiens svenske förbundskapten och hylla motståndarna.

– Det klart hon hände vad vi kände, att vi hade en bra matchplan. Men jag sa till henne att de är ruggigt svåra att möta nu. De är i ett flow just nu. Även om de har sämre perioder hittar de en väg att vinna. Det var bara att gratulera till segern, säger Gustavsson.

Hur långt tror du det här Sverige kan gå?

– Fortsätter det så här kan det definitivt gå hela vägen. Första halvleken mot USA är en av de bästa halvlekarna jag sett ett svenskt landslag prestera.

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.