Irandust nätade igen – frälste Häcken

Foto: BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Hjälte och målskytt för andra matchen i rad.

Daleho Irandust fortsätter att imponera i Häcken.

– Till och med jag kan göra mål, säger 18-åringen till C More efter 1–0 mot Kalmar på lördagen.

Får Daleho Irandust sitt stora genombrott i år? 18-åringen fortsätter bevisligen att imponera.

Efter att ha gjort sitt första allsvenska mål när Häcken kryssade mot Sirius förra fredagen, visade Irandust än en gång framfötterna borta mot Kalmar på lördagen.

Supertalangen, som byttes in i 46:e, gjorde matchens enda mål i 79:e och såg därmed till att Häcken studsar upp på fjärdeplats i tabellen.

– Oerhört viktigt att ta den här trepoängaren. Vi har spelat riktigt bra på sistone. Det är nästan så att vi borde ha tagit tolv poäng på de fyra senaste matcherna, säger Irandust till C More.

Ribbskott från kvittering

Fint framspelad av Egzon Binaku kunde mittfältaren placera in 1–0 via Kalmars Emin Nouri och inkassera sitt andra allsvenska mål i karriären.

– Riktigt skönt att avgöra. Jag såg att ytan var ledig bakom backen, sprang dit och fick en riktigt fin passning. Den tog på backen och in, men mål är mål, säger Irandust, som fick börja på bänken för första gången på fyra matcher.

– Micke (Stahre, Häcken-tränaren) sa att det inte var någon petning. Jag tänkte att det bara var att köra när jag kom in. Det var inte så många farliga chanser, men allt kan hända i fotboll och till och med jag kan göra mål, ler Irandust.

Annars svarade Kalmar för en vass insats och var ett ribbskott (!) av Stefan Larsson med tio minuter kvar från att kvittera.

”Oerhörd besvikelse”

Nästjumbon, med en seger på åtta matcher, trampade gasen i botten direkt i första och vaskade fram de hetaste chanserna, men utan att överlista Peter Abrahamsson i bortamålet. 

– En oerhörd besvikelse. Vi var så pass stabila att vi inte hade behövt släppa in något mål, och kändes tillräckligt starka för att få dit en kasse. Men tyvärr inte. Nu är det bara att börja om och jobba på ännu hårdare, säger Kalmars Stefan Larsson till C More.

Häcken har nu spelat fem raka matcher på Guldfågeln Arena utan att förlora och ligger fyra i allsvenskan på 13 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM