Supportrar dog när de kollade på United

FOTBOLL

I går kväll samlades runt 80 supportrar i Calabar, Nigeria för att se Zlatans Manchester United ta sig till semifinal i Europa League.

Då lossnade en elkabel från en transformator, och den föll på taket och förde ström i hela byggnaden.

Enligt uppgifter kan över 30 supportrar dött i olyckan.

För Manchester United slutade kvällen lyckligt, när Marcus Rashford avgjorde mötet mot Anderlecht övertid, och tog United vidare i Europa League. Men för supportrar i Calabar, i södra Nigeria, slutade kvällen i tragedi.

En högspänningskabel ska ha fallit på taket på byggnaden där 80 supportrar kollade fotboll, och satt stora mängder ström i lokalen.

United visar stöd till offren

– Jag såg människor ligga döda på golvet, och de började ta kropparna till ett bårhus, polis och ambulans var där, säger ögonvittnet Anthony Sunday till BBC.

Nigeriansk polis bekräftade senare på kvällen att sju människor dött i olyckan, och att tio stycken vårdas på sjukhus, och en person vårdas på intensiven, enligt BBC. Men dödssiffran kan vara så hög som över 30 personer, enligt nigeriansk press.

Manchester United visar sitt stöd till offren och deras anhöriga på twitter. ”Våra tankar går ut till de United-fans, och deras vänner och familjer som drabbats av tragedin i Calabar, Nigeria i går”, skriver klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM