Dif:s landslagsspelare allvarligt skadad

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Redan på första träningen för året var olyckan framme.

Djurgårdens landslagsspelare Emilia Appelqvist drog på sig en korsbandsskada och säsongen är därmed sannolikt över innan den ens börjat.

– Det är riktigt tungt just nu, säger hon till Dif:s hemsida.

Trots att Emilia Appelqvist ådrog sig en meniskskada under våren 2016 togs hon ut till OS-truppen i Rio och var med och tog silver där.

I år var det tänkt att Appelqvist skulle inlett året med landskamper mot Norge och England kommande veckan som uppladdning inför sommarens EM. Men de planerna skrotas nu efter att Djurgårdsmittfältaren skadat sig redan på årets första träning.

”Hann inte ens börja”

– Säsongen hann inte ens börja förrän olyckan var framme. Jag kände direkt att det var något allvarligt och när jag fick beskedet var det rätt så väntat. Det är riktigt tungt just nu men jag är glad att jag har familj och vänner som stöttar plus att jag har bästa tänkbara team som backar upp mig, säger hon till Djurgårdens hemsida.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi:

– Emilia skadade sitt främre korsband samt yttre ledband under träningen. Hon har redan påbörjat sin resa för att komma tillbaka. Operation med rekonstruktion av främre korsbandet kommer att ske först när yttre ledbandsskadan är läkt.